Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Tur istoric în Praga, orașul celor 100 de turle

În fiecare an mai bine de 4 milioane de turiști se plimbă în centrul vechi al capitalei Cehiei, impresionați de cel mai mare complex medieval din Europa și de numeroase alte atracțiile istorice bine păstrate ale Orașului de Aur.

Vizitează Praga într-un circuit low-cost cu autocarul, de la Europa Travel la tarife accesibile și servicii excelente! Dacă rezervi acest pachet turistic pană la data de 30 septembrie, turoperatorul low-cost îți oferă bonus 10% reducere și intrarea la castelul Konopiste!

Construcții din patrimoniul UNESCO

Orașul cu cea mai bună bere, Praga poate fi explorată la pas de către orice iubitor de arhitectură și istorie, dat fiind faptul că aici se îngrămădesc o mulțime de bijuterii în stil roccoco, renascentist sau gotic parte din patrimoniul mondial UNESCO. Staromestske namesti este centrul istoric al Pragai unde se găsesc clădirile ridicate începand cu secolul al XI lea, cel mai mare număr de biserici și palatele elegante devenite simboluri ale locului. Centrul istoric se află în UNESCO încă din anul 1992 și cuprinde o suprafață de pană la 800 ha.

În inima orașului se întinde Castelul Prazsky hrad, cel mai mare complex medieval din Europa inclus în Guinness World Records. Prima piatră de temelie a castelului a fost pusă în secolul al IX lea, iar mai tarziu sub îndrumarea regilor, i s-au adăugat ziduri fortificate, turnuri și creneluri, îar în interiorul pereților groși au fost ridicate biserici și catedrale, și case nobile în care au locuit artiști și istorici.

De la castel poți observa foarte bine orașul vechi și turnurile Bisericii Sfanta Maria din Tyn, din secolul al XIV lea. Unul dintre simbolurile religioase ale orașului Praga este Catedrala Sf. Vitus, unde pe vremuri aici aveau loc ceremoniile de încoronare a regilor. Ridicată în stil gotic cu influențe romanice, catedrala este o capodoperă a unui arhitect francez realizată ca un tribut adus acestui stil arhitectural.

Peisaje unice și povești locale

Dacă mergi în Piața Carol, imediat după ce te oprești în berăriile de artizanat și în muzeele de ciocolată, vei putea observa impozanta clădire a Primăriei și celebrul Ceas Astronomic, o lucrare din secolul al XV lea, ce are în varful turnului un ceas cu mecanism complicat ce prezintă mai multe detalii astronomice. Această construcție are și o poveste extrem de controversată. Se spune că artistul care a săvarșit această complexă construcție ar fi fost orbit la porunca unui consiliu, pentru ca ceasul să nu fie reprodus în niciun alt colț al lumii.

Admiră apusul la o plimbare boemă pe Podul Carol, o zonă superbă de promenadă dominată pe o parte și de alta de statuete baroce și o cruce din bronz care marchează locul unde, potrivit legendelor, ar fi fost aruncat peste pod, trupul unui sfant al locului.

Poți admira frumusețile arhitecturale ale orașului și dintr-o altă perspectivă, într-o croazieră pe Vltava pe timpul nopții, moment excelent pentru a te lăsa captivat de luminile orașului.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuite 2017 - Praga

Tarif: 279 Euro/persoana, 6 nopti de cazare la hoteluri de 2*,3*,4* cu mic dejun, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. *BONUS – 10% reducere si intrarea la castelul Konopiste, pentru inscrieri pana la 30 Septembrie 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari