Antena Căutare

MediCOOL, episodul 5 din 11 martie 2023. Ce rutină de îngrijire trebuie să urmeze persoanele cu piele uscată, cu tendință atopică

În cadrul ediției cu numărul 4 din noul sezon MediCOOL, Carmen Brumă a aflat de la medicul dermatolog Cristina Nisipașu ce rutină de îngrijire ar trebui să abordeze persoanele care se confruntă cu piele uscată, cu tendință atopică.

colaj foto Cristina Nisipașu despre La Roche Posay Galerie
În cadrul ediției cu numărul 4 din noul sezon MediCOOL, Carmen Brumă a aflat de la medicul dermatolog Cristina Nisipașu ce rutină de îngrijire ar trebui să abordeze persoanele care se confruntă cu dermatita. | Antena 1

Medicul dermatolog Cristina Nisipașu și Carmen Brumă au dezbătut în episodul de sâmbătă „Medicool”, problema dermatitei atopice. Ce rutină de îngrijire ar trebui abordată și de ce bărbații „fug” de acest tip de rutină. De asemenea, medicul dermatolog a mai evidențiat și importanța hidratării în cazul persoanelor care se confruntă cu piele uscată, cu tendință atopică.

Bărbații, mai predispuși la dermatită. Care sunt motivele

Medicul dermatolog Cristina Nisipașu s-a axat pe problema dermatitei în cazul persoanelor care au o pilozitate mai crescută, și aici este vorba, bineînțeles, despre bărbați. Dermatologul a explicat care sunt cauzele acestor probleme și cum ar trebui rezolvate, urmând o rutină de îngrijire.

MediCOOL, sezonul 4, episodul 4 din 4 martie 2023. Maria Popovici și Mincu, „secrete” din dormitor! Ce au recunoscut despre ei

„Persoanele cu pilozitate crescută, aici vorbim în special de bărbați, pot avea dificultăți în aplicarea cremelor la nivelul pielii datorită densității firelor de păr. Bărbații au și un stil de viață foarte activ, transpiră intens și aplicarea unor produse cu o textură prea densă poate crea o senzație neplăcută de piele lipicioasă, ceea ce îi face să renunțe la tratament”, a explicat medicul dermatolog.

Stilul de viață activ și teoria conform căreia „aplicarea cremei hidratante este un obicei tipic feminin”, îi determină pe bărbați să nu trateze problemele de la nivelul pielii. Astfel, medicul dermatolog a explicat ce se întâmplă în cazul mediilor calde sau cu umiditate crescută.

Citește și: Uleiuri naturale pentru piele netedă și radiantă. Recomandările dermatologilor

„Căldura și umiditatea crescută determină o decompensare a bolii, se intensifică simptomele dermatitei atopice și crește transpirația. Automat, crema intră mai greu în piele și creează o senzație și mai neplăcută. Bărbații au foarte mari dificultăți să aplice zilnic cremele recomandate, dimineața li se pare greu de aplicat pentru că dimineața nu intră suficient de repede în piele și nu se pot îmbrăca imediat să plece la servciu, iar seara sunt prea obosiți ca să le mai aplice. Există și foarte mulți bărbați care consideră acest obicei unul tipic feminin și sunt foarte greu de convins să aplice acest tip de produse”, a mai explicat medicul.

Ce rutină de îngrijire trebuie să aibă persoanele predispuse la dermatită

În continuare, Cristina Nisipașu a recomadat o rutină de îngrijire perfectă pentru persoanele care se confruntă cu piele uscată, cu tendință atopică.

MediCOOL, sezonul 4, episodul 5 din 11 martie 2023. Când este indicat să aerisim locuința pentru a reduce aerul poluat

„Persoanele care au dermatită atopică sau care au o piele expusă la eczeme, trebuie să aleagă produse care să corespundă acestui tip de piele, adică să hidrateze și să emolieze eficient, să reechilibreze microbiomul cutanat și să calmeze puseele de uscăciune intensă. Le recomand în general să folosească un produs de curățare blând care să nu usuce pielea și să aplice hidrare cu textură lejeră care să intre rapid în piele și să nu creeze o senzație de disconfort”, a spus Cristina Nisipașu.

Astfel de produse care hidratează pielea se regăsesc în gama La Roche Posay - LIPIKAR, o gamă special creată pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Citește și
x