Antena Căutare

Medicool sezon 6, 15 iunie 2024. De ce apare și cum se manifestă criza vârstei mijlocii la bărbați. Sfaturile lui Adrian Socol

Criza vârstei de mijloc este o perioadă de tranziție, care cere timp, acceptare și înțelegere. Mihail Pautov, Adrian Socol, psihoterapeut și Dragoș Pătraru au discutat despre acest subiect în episodul 17 Medicool din 15 iunie 2024.

Medicool sezon 6, 15 iunie 2024. De ce apare și cum se manifestă criza vârstei mijlocii la bărbați. Sfaturile lui Adrian Socol Galerie
Criza vârstei de mijloc este o perioadă de tranziție, care cere timp, acceptare și înțelegere. Mihail Pautov, Adrian Socol, psihoterapeut și Dragoș Pătraru au discutat despre acest subiect în episodul 17 Medicool din 15 iunie 2024. | Antena

În episodul 17 Medicool, Mihail Pautov, Adrian Socol, psihoterapeut și Dragoș Pătraru, jurnalist, vorbesc despre criza vârstei de mijloc la bărbați.

Medicool sezon 6, 15 iunie 2024. De ce apare și cum se manifestă criza vârstei mijlocii la bărbați. Sfaturile lui Adrian Socol

Criza vârstei de mijloc este o perioadă de tranziție, care cere timp, acceptare și înțelegere. În cele mai multe cazuri, ea este însoțită de diferite stări, unele fluctuante, de pierderea interesului pentru activitățile obișnuite, iar uneori de dorință de schimbare și aventură.

Specialistul Adrian Socol a vorbit despre simptomele acestei crize și a oferit sfaturi pentru a înțelege ce trăiesc bărbații, dar și cum să depășească perioada.

”Sunt importante în viața noastră valorile. Până la urmă, una dintre întrebările importante este ce face ca viața să merite trăită, ce face ca viața mea să merite trăită și, cu siguranță, la un anumit nivel aceste obiective, casa, mașina, poate casa de vacanță. Dar problema este că în momentul ăla intrăm pe această roată de alergare hedonică, în care tot timpul urmează următoarea plăcere. Acum că am atins această plăcere, am trăit o satisfacție de moment și o caut pe următoarea și îmi dau seama că nu există niciun pahar de apă care să potolească toată setea. Tot timpul o să caut pe următorul.”, a zis psihoterapeutul Adrian Socol.

Citește și: Medicool sezonul 6, 18 mai 2024. Când și de ce este indicată scoaterea amigdalelor la copii și adulți. Ce spune medicii

”Unul dintre lucrurile pe care nu le fac este că nu stau suficient de mult cu ei înșiși să vadă ce nevoi au. (...) În momentul ăsta nu e important să fiu fericit, e important să trăiesc, să zic așa, bucata asta de viață. Pot să-mi amân viața pentru weekend. Ok, lasă că muncesc și în weekend o să mă simt bine. Pot să-mi amân viața pentru vacanță, pot să-mi amân viața pentru pensie sau lasă că-mi amân viața pentru lumea cealaltă. Și eu nu sunt conectat și cu ceea ce este important pentru mine.”, a mai adăugat specialistul.

Mai multe detalii în materialul video de mai sus.

MediCOOL a revenit la Antena 1 cu sezonul 6

Cel de-al șaselea sezon MediCOOL poate fi urmărit în această primăvară, la Antena 1 și în AntenaPLAY, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) se întorc pe micile ecrane cu emisiunea ce pune pe primul loc sănătatea, abordând numeroase subiecte și probleme de actualitate, dar și cele mai noi experimente și subiecte tabu, explicate pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

MediCOOL prezintă cele mai interesante și utile sfaturi pentru sănătate, ce contribuie la prevenirea și la tratarea diverselor afecțiuni, dar şi informații despre nutriție, sport și o stare generală de bine.

Urmărește MediCOOL sezonul 6 pe Antena 1 și AntenaPLAY!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Citește și
x