Chef Nicolai Tand a pregătit o nouă rețetă inedită la Neatza cu Răzvan și Dani. „Astăzi facem artă plastică”, a dezvăluit bucătarul înainte de a anunțat ce preparat exotic vrea să gătească în ediția de matinal. Cu ajutorul ingredientelor proaspete și de înaltă calitate de la PENNY, Nicolai a gătit țigarete din foi de placintă cu pui în stil marocan.
Descoperă în rândurile de mai jos cum se pregătește acest preparat prezentat de Chef Nicolai Tand în ediția din 9 iulie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.
Rețeta de țigarete din foi de placintă cu pui în stil marocan a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani din 9 iulie 2025
În ediția de miercuri, 9 iulie 2025, Chef Nicolai Tand a decis să pregătească un fel de mâncare special, inspirat de aromele bogate din lumea arabă. Acesta a gătit țigarete din foi de placintă cu pui în stil marocan, un aperitiv cald, crocant, plin de savoare.
Citește și: Cremă de ardei copt cu brânză afumată. Secretul rețetei lui chef Nicolai Tand
„Am nevoie de carne proaspătă de pui, am multe ingrediente d-ale lor: ghimbir, scorțișoară, boia de ardei iute, chimion - care dă o aromă foarte faină - ceapă multă. Vreau să fac o carne de pui pe care o condimentez bine, care să fie dulceagă și o să rulez niște foi de plăcite, date cu unt topit, ca să fie mult mai gustoase”, a explicat chef Nicolai Tand.
Când vine vorba de carne, un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată. Daca mai pui după tejghea un măcelar darnic cu secretele meseriei, atunci succesul e garantat. La capitolul carne proaspătă și de calitate, parteneriatele cu măcelăriile românești au început în 2013 și continuă să ne aducă multe bucurii și astăzi, când vedem satisfacția clienților care au acces la produse din carne proaspătă, însoțită de expertiza necesară unei alegeri perfecte. Prietenii de la penny PENNY au măcelării cu carne proaspătă, variată și mai ales, cu expertiză.
Ingrediente necesare pentru aproximativ 12-15 rulouri
Chef Nicolai Tand a început prin a pregăti carne cu care a umplut apoi rulorile. Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar (4 porții):
Pentru umplutură:
- 300 g piept de pui (sau pulpă dezosată)
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ linguriță chimion măcinat
- ½ linguriță coriandru măcinat
- ½ linguriță boia dulce sau afumată
- ¼ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță ghimbir pudră
- Sare și piper, după gust
- Zeama de la ½ lămâie
- O mână de pătrunjel sau coriandru verde tocat
- (opțional) 2 linguri de stafide aurii sau migdale tocate
Pentru împachetat:
- 1 pachet foi de plăcintă (subțiri, de tip yufka sau fillo)
- 2-3 linguri unt topit sau ulei, pentru uns foile
- Pentru sos:
- 200 g iaurt grecesc (sau vegetal, pentru opțiune vegană)
- Zeama de la ½ lămâie
- 1 cățel de usturoi mic, ras fin
- Sare
- Frunze de mentă sau coriandru tocate (opțional)
Mod de preparare pentru rețeta de aperitiv marocan pregătit de chef Nicolat Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani din 9 iulie 2025
Tocă pieptul de pui mărunt sau gătește-l întreg și apoi fărâmițează-l după ce s-a răcit puțin. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline, adaugă ceapa și usturoiul, călește până devin aurii. Adaugă condimentele (chimion, coriandru, boia, ghimbir, scorțișoară) și gătește 1 minut pentru a-și elibera aromele.
Pune carnea tocată/fărâmițată, gătește 5-7 minute până se rumenește ușor și scade lichidul. Adaugă zeama de lămâie, verdeața și (dacă vrei) stafide sau migdale. Lasă să se răcească ușor.
Taie foile de plăcintă în fâșii de aproximativ 10x25 cm. Unge fiecare fâșie cu puțin unt topit sau ulei. Pune o lingură de umplutură la un capăt și rulează strâns ca o țigară. Sigilează capătul cu puțină apă sau unt topit. Așază-le pe o tavă cu hârtie de copt, cu „cusătura” în jos.
Pentru coacere: preîncălzește cuptorul la 200°C. Unge țigările cu unt topit sau spray cu ulei și coace-le 15-20 min, până devin aurii și crocante.
Pentru prăjire: prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mediu, întorcându-le până devin aurii.
Pentru a pregăti sosul: amestecă iaurtul cu usturoiul, zeama de lămâie, un praf de sare și verdeața tocată. Păstrează-l la rece până la servire.
Servește rulourile crocante calde, alături de sosul răcoritor de iaurt. Poți adăuga și un sos harissa pentru cine preferă picant.