Rețeta se prepară destul de simplu, atât aripioarele cât și cartofii se gătesc la cuptor, iar sosul este gata în 5 minute.
Ce ne trebuie pentru rețeta Aripioare de vacanță:
1 kg aripioare de pui condimente pentru gyros 1 kg cartofi noi sare grunjoasă ulei de măsline Pentru sos de iaurt: 750-800 gr iaurt grecesc 250 gr cremă de brânză 1-2 castraveți proaspeți usturoi proaspăt, după gust mărar verde sareCum procedăm pentru a prepara Rețeta Aripioare de vacanță?
Aripioarele de pui se condimentează cu condimentele pentru gyros, de seara și se țin la rece, acoperite, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Cartofii se spală bine cu buretele abraziv, fără a-i curăța de coajă și se presară doar cu sare grunjoasă.
Se stropesc cu ulei de măsline și se prepară la cuptor atât aripioarele cât și cartofii.
Pentru sosul de iaurt se procedează ca la clasucul sos tzatziki, dar se adaugă și o cremă de brânză, pentru o textură mai fermă a sosului.
Usturoi se pune după gustul fiecăruia, iar castraveții se toacă în cuburi mai mari.
Aripioarele crocante și ușor picante se servesc cu cartofii noi, alături de minunatul sos de iaurt cu cremă de brânză și usturoi.
Spor și poftă bună!