Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert deosebit denumit "Bomboloni", care sunt de fapt niște delicioase gogoși din aluat opărit umplute cu cremă de vanilie.
Ingrediente pentru rețeta Bomboloni
Mod de preparare pentru rețeta Bomboloni
Într-un vas, se amestecă apa cu uleiul și un praf de sare și se fierb până la primul clocot. Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă toată făina. Se amestecă intens până la omogenizarea aluatului opărit. Se lasă să se răcească și se încorporează in aluat, ouăle puse unul câte unul. Din nou se lasă aluatul opărit la odihnit câteva minute, apoi, cu ajutorul unui clește de înghețată se ia din aluat și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc frumos delicioșii bombolonii, se scot pe prosoape absorbante și se lasă la temperat. Se umplu, apoi, cu cremă de vanilie și se pudrează cu zahăr vanilinat.
Poftă bună!