Lasagna cu vinet
Vladutz gateste: "Lasagna cu vinete"
Ingrediente:
16 foi de lasagna proaspete Fratelli Pignatti
2 vinete mari
ulei de masline
3 cepe potrivite
8 rosii bine coapte si decojite
700gr carne tocata vita
200ml vin alb
patrunjel tocat si oregano uscat (sau orice alte verdeturi doriti ori aveti)
100gr pesmet
200gr cascaval ras
4 linguri faina alba
500ml lapte de vaca
nucsoara
2 lingurite suc de lamaie
3 oua
200gr telemea de vaca rasa
Mod de preparare:
Se spala vinetele si se taie rondele subtiri, se sareaza si se lasa cateva minute sa se scurga, se prajesc in ulei, pe o parte si pe alta, apoi se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie. Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste putin in ulei, apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin la prajit. Se adauga rosiile cubulete si vinul, sarea si piperul, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse vreo 15minute. Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat, oregano. Se ia vasul de pe foc si se pune pesmetul (lasand deoparte 2 linguri pentru mai incolo),100gr cascaval si un ou batut. Se caleste faina in untul topit,apoi se adauga incet laptele si se amesteca continuu, pana devine un sos alb. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si suc de lamaie, apoi se inglobeaza doua oua batute si 100gr cascaval. Se unge o tava cu unt si cu cele doua linguri de pesmet ramas si se pune un strat de foi de lasagna,unul de vinete,altul de carne si continuam pana terminam cu lasagna. Peste carne se presara sosul bechamel si se presara branza rasa. Se da la cuptorul preincalzit timp de 60minute. Se scoate si se lasa putin sa se raceasca pt a se putea taia drept.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Vineri, 29.10.2010, 08:11