Este o plăcintă mai puțin dulce, perfectă a fi servită rece, de la frigider, într-o zi de vară caniculară.
Plăcintă cu iaurt, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Ingrediente:Foile de plăcintă se grupează în trei, câte patru la un grup, se taie cu ajutorul unei forme de tort, rotundă și se ung între ele cu unt topit, ca la orice rețetă de plăcintă cu foi.
Ouăle se bat mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă iaurtul, zeama și coaja răzuită, de la o lămâie și se omogenizează compoziția.
În forma de tort tapetată cu unt se așază primul grup de foi de plăcintă, se toarnă 1/2 dim compoziția de iaurt cu ouă, al doilea grup de foi, restul de cremă și ultimul grup de foi.
Plăcinta cu iaurt se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Se lasă să se răcească, se garnisește cu frișcă și căpșuni și se dă la rece.
Este mai gustoasă servită rece, de la frigider.