Placinta cu tofu si spanac
Vladutz gateste astazi: Placinta cu tofu si spanac
Se prepara aluatul pentru foietaj framantand: uleiul, faina, 1 lingura otet, 1 cana apa calda si un praf de sare. Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti. Fiecare parte se intinde formand cate o foaie care se unge cu margarina. Cele trei foi obtinute se aseaza una peste cealalta, se ruleaza si se introduc in frigider.
Spanacul se curata, se spala si se caleste cu ceapa verde taiata rondele si putin ulei pe o tigaie de teflon. Tofu se scoate din cutie si se scurge de saramura. Se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu spanacul si ceapa calite.
Se scoate foietajul din frigider si se imparte in doua parti.
Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa in prealabil cu putina margarina. Peste foaia din tava se intinde compozitia de spanac. Din aluatul ramas se intinde o a doua foaie cu margini mai mari decat tava. Se aseaza peste compozitia din tava astfel incat sa faca falduri din loc in loc.
Se patrunde aluatul pana jos cu un cutit, dand forma de triunghiuri sau patrate. Pe santuletele formate se toarna ulei in fir subtire tinand degetul la gura sticlei.
Se presara semintele de susan peste placinta si se introduce tava la cuptor (cuptorul se preincalzeste la 200 grade C) pentru circa 30-35 minute.
Ingrediente:
600 g Tofu in saramura cu marar Inedit
1 kg spanac
2 legaturi ceapa verde
6 linguri ulei
½ pachet margarina
¾ kg faina
50 g seminte de susan
1 lingura otet
1 cana apa calda
sare
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 03.03.2010, 09:57