Pentru că este vineri este zi de desert! Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit o budincă portocalată cu portocale!
Ingrediente:
Mod de preparare
Orezul, bine clătit în apă rece, se pune la fiert în trei părți de apă și se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe toată apa.
Se adaugă laptele de cocos, fulgii de cocos, un praf de sare și zahăr după gust și se mai lasă la fiert până absoarbe și laptele de cocos și se transformă într-o budincă groasă.
Pentru glazură, se caramelizează zahărul până capătă culoarea chihlimbarului, amestecând continuu pentru a nu se arde. Se adaugă zeama de la două portocale și se mai lasă sosul caramel să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistență ca a mierii de albine.
Orezul cu lapte de cocos se porționează în cupe de sticlă, se lasă să se tempereze ușor și se glazurează cu caramelul cu aromă de portocale.
Pentru decor, se feliază trei portocale, se așază feliile pe hârtie de copt și se deshidratează la cuptor, la 150 de grade.
Un desert de post, gustos și îndrăgit de toți!