Antena Căutare
Logo show

Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani. Ciolan Sărbătorit, un preparat absolut delicios

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține lapte, smântănă, mărar, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit " Ciolan Sărbătorit".

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Ciolan Sărbătorit:

1-2 buc. ciolan afumat Pentru sos: 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi verde 700-750 gr pastă de roșii/suc de roșii/roșii cuburi 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline sare și piper Pentru piure de cartofi: 1 kg cartofi 100 gr unt 200 ml lapte puțină smântână dulce 1 lingură ulei de măsline 1 legătură de mărar sare și piper

Cum procedăm pentru Rețeta Ciolan Sărbătorit

Ciolanul de porc, afumat, se spală bine în apă fierbinte, apoi se pune la fiert și se lasă până începe să se desfacă carnea de pe os. Se scurge, se așază într-o formă termorezistentă, se stopește cu puțin ulei și se dă la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește.

Pentru sos se procedează ca la Rețeta de  stufat. Se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se taie în bastonașe. Se pun bastonașele la călin în ulei de măsline cu unt, iar când se pătrund, se adaugă pasta de roșii. Se lasă sosul să fiarbă până capătă consistență și se asezonează cu sare și piper.

Pentru piureul de cartofi cremos, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează adăugând untul și laptele fierbinte. Mărarul se spală bine, se scurge, se toacă și se trage la tigaie în ulei de măsline, pentru a-și degaja aroma. Se adaugă în piureul de cartofi cu tot cu uleiul de măsline. Se asezonează piureul de cartofu cu sare și piper și se potrivește cremozitatea cu puțină smântână dulce.

Un preparat gustos pe care nu-l poți refuza!

Joi, 23.04.2020, 08:21
x