Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține fasole, linte, porumb dar şi alte ingrediente delicioase, denumit " Plăcintă magică".
Ingrediente pentru Rețeta Plăcintă magică:
Mod de preparare pentru Rețeta Plăcintă magică
Pentru a pregăti aluatul de plăcintă, se procedează ca la orice Rețetă de pâine.
Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină, formând astfel plămădeala. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, lăsând-o să se dezvolte până se dublează ca volum.
Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă la dospit 40 de minute.
Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură.
Se scurg conservele de fasole, respeciv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă întro pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.
Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț, și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute, sau până când este bine rumenit la exterior.
Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește frumos.
Coșulețul din aluat se lasă la temperat, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet, sau cu un dressing clasic.
Spor și poftă bună!