Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o reţetă franţuzească - Quiche Lorraine
Ingrediente pentru Rețeta Quiche Lorraine:
Cum se prepară Rețeta Quiche Lorraine
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, se adaugă untul rece, tăiat cuburi, oul, sarea, chimenul și mascarponele. Se frământă aluatul, de preferat cu mâinile, apoi se dă la rece pentru 30 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Baconul se taie în cubulețe mici și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă prazul tocat rondele. Se lasă să se tempereze, se adaugă ouîle și smântâna, precum și brănza răzuită, sare și piper după gust.
Se scoate aluatul de la rece și se tapetează cu el interiorul unei forme de tartă, sau de tort. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc.
Se toarnă umplutura în interiorul aluatului și se dă tarta la cuptor, la 165-170 de grade, pentru 30 de minute.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu sparanghel verde și roșii cherry.
Spor și poftă bună!