Tort de cacao cu rom
Vladutz gateste: "Tort de cacao cu rom"
Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua;140 g zahar, 1 praf sare,60 g faina alba, 60 g amidon; 2 linguri cacao SCHMIDT.
Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate;100 g zahar pudra;1 lingura apa de trandafiri;2 esente de rom RUF, 3 linguri jeleu de coacaze.1 plic zahar vanilat RUF
Pentru glazura:200 g ciocolata neagra;100 g ciocolata alba.
Preparare:Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidon si cacao si se cern peste albusuri; toate se inglobeaza apoi in crema de galbenusuri. Puneti apoi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 minute, la 180grade. Cand e rece aluatul, se scoate din forma si se taie pe 3 nivele. Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra si apa de trandafiri. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el blatul inferior, precum si cel intermediar, deja insiropat. Pe aceste doua blaturi se asaza cate o foaie din aluatul de migdale. Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor. Se topesc ciocolatele separat. Ciocolata topita se introduce in doua pungi separate, de la care se taie cate un colt, pentru a putea sprita. Se acopera tortul cu ciocolata neagra. Deasupra se aplica pete de ciocolata alba; cu ajutorul unei tepuse de lemn se creeaza un aspect marmorat. Se lasa sa se intareasca ciocolata.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 08.12.2010, 08:05