Vinete cu trei feluri de branza la cuptor
Vladutz gateste: "Vinete cu trei feluri de branza la cuptor"
Ingrediente:
4 vinete potrivite
200g branza cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon
200 g mozzarella
100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de branzeturi)
200 ml smantana dulce
4 oua
4 linguri faina alba
o mana de ierburi (busuioc si oregano)
4 catei usturoi
3 linguri de bulion
ulei de masline
20- 30g unt
Preparare:
Vinetele se spală bine şi se taie felii subtirele. Se pune făina într-o farfurie şi 3 ouă în alta şi se bat pana se amesteca ( niste boluri pregatite ca pentru snitele). Se pune ulei de măsline într-o tigaie şi se lasă la încins. Feliile de vinete se dau prin făină, apoi prin ou şi se pun în tigaie la rumenit şi pe o parte şi pe alta. Se porneşte cuptorul la 200 grade C şi se unge o tavă cu unt. Se pune un rând de felii de vinete pane în tavă. Peste acest strat se pun mozzarella tăiată felii, putine ierburi şi bucăţi de brânză cu mucegai. Peste, se aşează inca un strat de vinete pane, apoi se presara parmesan. Se presară busuiocul proaspăt tăiat. La sfârşit vine stratul 3 de vinete. Într-un vas adânc se bat smântana dulce şi oul rămas. Se toarnă în tavă peste vinete. Se acoperă cu folie de aluminiu perforată şi se bagă la cuptor aproximativ 20- 25 minute. Când timpul expiră, se scoate tava, se înlătură folia şi se pune deasupra un strat generos de parmezan ras. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute. In acest timp, maruntiti usturoiul si amestecati-l cu sosuul de rosii (bulion), sare si piper dupa gust, precum si putine verdeturi, in special oregano.. Când parmezanul se topeşte şi se rumeneşte plăcut, se scoate tava din cuptor. Se serveşte cald cu sosul preparat lângă.
Joi, 04.11.2010, 08:06