- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se știe că toamna este anotimpul cel mai bogat în legume și fructe ce ne oferă un aport crescut de vitamine și nutrienți, iar dacă nu știm cum să le combinăm pentru a profita la maxim de beneficiile acestora, Marian Duță și chef Radu Darie ne prezintă, la "Neatza cu Răzvan și Dani", cele mai interesante idei de salate sănătoase și gustoase cu ingrediente de toamnă.
Citește și: Nutrienți esențiali pentru sănătatea intestinală. Cum îți poți îmbunătăți tractul digestiv
Toamna găsim o varietate de legume și fructe colorate, iar culorile din acestea înseamnă vitamine. Găsim o varietate de dovleci, găsim gutui pline de arome și proprietăți, mere, pere, găsim spanac, găsim sfeclă roșie și multe rădăcinoase, așa că nu ne rămâne decât să le combinăm armonios în diverse salate și preparate din care să ne luăm aportul maxim de vitamine pentru întreaga zi.
Iată ce Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă ne oferă Chef Radu Darie:
Salată pe bază de gutui.
Este o salată cu doar câteva ingrediente, dau gustoase și consistente. Gutuile se feliază și se dau la cuptor glazurate cu miere, apoi se asortează cu brânzeturile preferate( recomandată brânza gorgonzola), cu frunze de spanac și bacon crocant, la care mai putem adăuga și ceva fructe de pădure cum ar fi murele, dar și semințe de rodie.
Citește și: Dieta de toamnă cu legume de sezon și beneficiile ei asupra organismului
Salata All inclusive.
Este o salată foarte bogată în ingrediente cum ar fi: oul poșat cu sos olandez, avocado, măsline, somon, dar și roșii, castraveți, frunze de salată și elementul surpriză: ceapa murată. Este o salată ce combină multe arome, texturi și culori.
Salată de pere caramelizate cu praz crocant și camembert la cuptor.
Perele caramelizate la cuptor, glazurate cu miere, merg de minune cu prazul crocant, caramelizat în unt, dar și cu brânza camembert, dată la cuptor.
Salată de cușcuș cu dovleac și rucola, dar și alte ingrediente.
Este o altă salată plină de culoare și savoare, cu dovleac copt, rucola, semințe de rodie, sfeclă roșie și brânză de capră, pe un pat din cușcuș.
Iată cum, din legumele și fructele de sezon, autohtone, combinate cu ingrediente gustoase și sățioase putem prepara diverse salate pline de culoare și savoare, dar și pline de sănătate.
Urmăriți materialul video de mai sus, pentru a beneficia maxim de explicațiile lui Chef Radu Darie, intervievat de carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani Marian Duță despre aceste minunate Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă!
Rețetă de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie... Friptură din piept de rață cu portocale și cartofi dulci...