Căutare Live

Tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma

Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de medicul Ruxandra Pleșa, ne explică tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma.

Ruxandra Pleșa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma

Suplimentele nutritive sunt un plus pentru această perioadă, însă specialiștii trag un semnal de aloarmă despre consumul acestora fără o recomandare medicală și ne explică tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma.

Intervievată de carismaticul reporter Marian Duță, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Ruxandra Pleșa, medic specialist diabet zaharat și boli de nutriție și metabolism, ne spune cum ar trebui luate aceste suplimente.

În primul rând trebuie să înțelegem ce spune numele lor ”SUPLIMENTE”. Acest nume înseamnă că ele suplinesc ceva și anume, dieta noastră. Dacă dieta noastră este dezechilibrată, bazată pe dulciuri și pe mâncare procesată, putem să ne gândim să suplimentăm cu anumite formule de vitamine și de minerale, care au și studii și sunt în doze mici, să nu aibă toxicitate și să nu pună organismul în pericol.

Citește și: Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă pe perioada postului. Idei de mic dejunuri gustoase și sănătoase

Cu toate că există prospecte în cutiile acestor produse cu tot ce conțin și la ce folosesc, este neapărat necesar să consultăm și sfatul medicului pentru că anumite suplimente, în combinație cu medicația alopată, ar putea să aibă și efecte nedorite.

Și pentru că suntem în perioada rece, dar și în perioada de pandemie, anumite persoane cu deficit de vitamina D, au un risc mai crescut în a dezvolta forme mai gr5ave ale infecției cu coronavirus, este ideal ca în sezonul rece să suplimentăm cu vitamina D.

De reținut că suplimentele alimentare nu pot înlocui o masă din zi, ci acestea vin în completarea ei, cu ce mai are nevoie organismul, în urma unui control medical.

Pentru mai multe detalii în legătură cu tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma, aflați de la Ruxandra Pleșa, accesând materialul video de mai sus!

Prognoza Meteo, 3 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum putem prepara peștele în funcție de tipul acestuia pentru un gust maxim...
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu...
Horoscopul zilei de 4 octombrie 2022. Racii pierd o sumă mare de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 octombrie 2022 spune că nativii din zodiac trebuie să fie atenți la...
Ultimele știri
x