Antena Căutare

Tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma

Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de medicul Ruxandra Pleșa, ne explică tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma.

ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma
Ruxandra Pleșa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma

Suplimentele nutritive sunt un plus pentru această perioadă, însă specialiștii trag un semnal de aloarmă despre consumul acestora fără o recomandare medicală și ne explică tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma.

Intervievată de carismaticul reporter Marian Duță, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Ruxandra Pleșa, medic specialist diabet zaharat și boli de nutriție și metabolism, ne spune cum ar trebui luate aceste suplimente.

În primul rând trebuie să înțelegem ce spune numele lor ”SUPLIMENTE”. Acest nume înseamnă că ele suplinesc ceva și anume, dieta noastră. Dacă dieta noastră este dezechilibrată, bazată pe dulciuri și pe mâncare procesată, putem să ne gândim să suplimentăm cu anumite formule de vitamine și de minerale, care au și studii și sunt în doze mici, să nu aibă toxicitate și să nu pună organismul în pericol.

Citește și: Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă pe perioada postului. Idei de mic dejunuri gustoase și sănătoase

Cu toate că există prospecte în cutiile acestor produse cu tot ce conțin și la ce folosesc, este neapărat necesar să consultăm și sfatul medicului pentru că anumite suplimente, în combinație cu medicația alopată, ar putea să aibă și efecte nedorite.

Și pentru că suntem în perioada rece, dar și în perioada de pandemie, anumite persoane cu deficit de vitamina D, au un risc mai crescut în a dezvolta forme mai gr5ave ale infecției cu coronavirus, este ideal ca în sezonul rece să suplimentăm cu vitamina D.

De reținut că suplimentele alimentare nu pot înlocui o masă din zi, ci acestea vin în completarea ei, cu ce mai are nevoie organismul, în urma unui control medical.

Pentru mai multe detalii în legătură cu tot ce ar trebui să știm despre suplimentele alimentare înainte de a le consuma, aflați de la Ruxandra Pleșa, accesând materialul video de mai sus!

Citește și: Ce sunt suplimentele alimentare și cum te ajută

Prognoza Meteo, 3 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum putem prepara peștele în funcție de tipul acestuia pentru un gust maxim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții Sambata, 13.04.2024, 13:00
Citește și
Ultimele știri
x