Antena Căutare

Cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că iarnă și-a așternut mantia-i albă și geroasă, încercăm să ne încălzim cu ceaiuri și aflăm care sunt cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști la Neatza cu Răzvan și Dani.

Ceai de ghimbir Galerie
Cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști la Neatza cu Răzvan și Dani

În direct dintr-o ceainărie din București, Floriana Iacob, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Ramona Marieș, proprietar ceainărie ne explică cum se prepară un ceai corect și care sunt cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști.

Pentru că este iarnă și temperatura corpului scade, odată cu cea de afară, este bine să consumăm ceaiuri calde pentru a ne încălzi, dar și a ne hidarata, dar și pentru că sunt benefice în lupta împotriva virozelor cu care ne confruntăm în această perioadă.

Citește și: Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratament

Care este cel mai recomandat ceai în sezonul rece?

Se știe că din vremuri străvechi, cele mai la îndemână remedii naturale pentru a ameliora stările de răceală și gripă, precum și alte afecțiuni au fost și rămân în continuare ceaiurile.

Citește și: Cele mai recomandate ceaiuri în sezonul rece, pentru creșterea imunității organismului

În trecut se punea accent pe ceaiurile din plante medicinale care creșteau pe la noi, însă acum când piața abundă în fructe legume și plante de import, profităm din plin de proprietățile acestora și încercăm să le folosim în diverse preparate culinare.

Dintre acestea, acum în sezonul rece, o mare importanță se acordă citricelor, care sunt bogate în vitamina C și ghimbirului recunoscut ca având un puternic rol antioxidant și energizant.

Citește și: Secretul pentru cel mai bun Ice Tea. Cum poți să-l prepari chiar la tine acasă

Cel mai recomandat ceai în sezonul rece este ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie. Iar dacă mai adăugăm și portocale va fi și mai gustos și mai aromat, dar și mai plin de vitamine.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir cu lămâie, portocale și miere?

Pentru a prepara miraculosul ceai pe bază de ghimbir nu ne trebuie cantități fixe de ingrediente. Se prepară efectiv după gust. Mai întâi se curăță ghimbirul, se dă pe răzătoare sau se procesează cu ajutorul blenderului, iar peste răzătura de ghimbir se toarnă apă fierbinte, clocotită. Se acoperă vasul și se lasă ghimbirul la infuzat 10 minute.

Între timp, se pregătește un suc proaspăt de lămâie cu portocale care se va adăuga peste infuzia de ghimbir, după strecurare. Se îndulcește cu miere după gust și se consumă până la trei căni pe zi, pentru întărirea imunității.

Este un ceai care se poate consuma la orice oră din zi, pentru că are și efect calmant și liniștitor.

Pentru cei care vor să inlocuiască cafeaua de la prima oră a dimineții, recomandate sunt: ceaiul verde, sau ceaiul negru, pentru conținutul lor bogat în teină, care se eliberează treptat în organism și oferă un bust de energie pentru întreaga zi.

Citește și: 10 ceaiuri cu proprietăţi medicinale incredibile

Un alt ceai benefic pentru această perioadă este ceaiul de hibiscus, foarte gustoa și aromat, iar dacă se mai adaugă și puțină scorțișoară și puțin roibus, beneficiul este garantat. Acest ceai se poate consuma pe tot parcursul zilei, atât cald cât și rece.

Pentru mai multe detalii despre cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști la Neatza cu Răzvan și Dani, dar și pentru a afla cum se prepară corect un ceai, ce temperatură trebuie să aibă apa și cât se țin plantele la infuzat, accesați materialul video de mai sus!

Idei de preparate gustoase pentru cei mai mari pofticioși, de la Chef Cristina Pavel... Rețetă de gnocchi cu spanac și osso buco, gătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x