Antena Căutare

Atenție, români! Pește cu pesticide și substanțe toxice! Semnele la care să fii atent

Pește proaspăt nu înseamnă numai pește care nu este congelat. Peștele este un aliment foarte hrănitor, dar dacă nu este proaspăt, acesta poate genera toxinfecții alimentare foarte periculoase. Cum îți dai seama că peștele e stricat sau nu mai e bun pentru consum?

Peștele este un aliment ce nu trebuie să lipsească din dietă dacă dorim să avem o sănătăte de invidiat. Totuși, nu întotdeauna produsele pe care le găsim în comerț sunt îndeajuns de proaspete pentru a ne mai putea bucura de beneficiile peștelui.

Matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani au mers în hala veche de la Obor pentru a ne arăta cum alegem peștele proaspăt și la ce detalii trebuie să fim atenți atunci când îl cumpărăm.

Așa am aflat că trebuie să ne folosim trei simțuri pentru a alege corect produsele: văzul, auzul și pipăitul!

Peștele stricat e ușor de identificat, dacă știi la ce semne trebuie să te uiți.

CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ PEȘTELE E STRICAT

Pentru ca peştele şi produsele din peşte să nu prezinte un pericol pentru sănătate, consumatorii sunt sfătuiţi să fie atenţi la aspectul produsului pentru a vedea cât este de proaspăt şi să nu cumpere produsul dacă are suprafaţă mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, aspect de vechi, semne de alterare (ex: ochii retractaţi în orbite sau cu aspectu tulbure, burta moale, branhii închise la culoare, miros modificat).

Dezvăluire uriașă! Răzvan şi Dani participă în sezonul următor Asia Express? ”Cu fața asta a ta primesc...”... Distracție pe cinste la Institutul de Fizică Atomică: imprimante 3D, realitate virtuală și tehnologie smart!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x