Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30X Factor

Cum se circulă în metrou în scenariul roșu. Care sunt regulile impuse

La ora 8 dimineața, oră care de obicei e oră de vârf, la metrou nu era foarte aglomerat.

Cum se circulă în metrou în scenariul roșu. Care sunt regulile impuse

profimedia

La stația de metrou Piața Victoriei, oamenii purtau măștile de protecție în mod corespunzător și nu se înbulzeau. Datorită lipsei de aglomerație, fiecare pasager își putea găsi un loc pe scaun.

Nu se va ajunge curând la valorile de trafic pe care le știam cu toții atunci când venea vorba de călătoritul cu metroul. Mulți angajați încă lucrează de acasă. La metrou se plimbă mereu patrule de poliție și jandarmi pentru a verifica dacă toți călătorii respectă distanțarea socială și dacă aceștia poartă masca în mod corespunzător.

Dacă vor fi prea mulți călători la metru, pe peroane, cei care sunt la intrarea în stațiile de metrou nu vor mai fi lăsați să intre până când o parte din călători eliberează peroanele, urcând în trenurile de metrou. O altă noutate este că, în cazul în care, unei persoane i se face rău la metrou, aceasta va fi coborâtă din metrou pe peron pentru a putea interveni specialiștii din echipele medicale pentru a acorda primul ajutor.

Trenurile de metrou vin destul de repede, în 2-3 minute. Difuzoarele din toate stațiile le amintesc călătorilor de distanțarea socială, purtarea măștii și răspândirea pasagerilor pe toată lungimea peronului pentru a evita aglomerația.

Video