Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi două variante de mâncare de fasole, una de post şi una cu ciolan de porc - Babuşca.
Pentru ambele variante, veți avea nevoie de fasoare, morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, castraveciori, ulei. Afumătura e cea care va face diferența în cazul variantei de dulce.
Secretul de care trebuie să țineți seama este alegerea fasolei, una cu bobul mare - e recomandarea bucătarului de la „Neatza” pentru că e mult mai „untoasă”. În plus, e necesar să lăsați fasolea la înmuiat în apă timp de mai multe ore, astfel va fierbe foarte ușor, într-un timp extrem de scurt!
Începem săptămâna cu vreme deosebit de rece în aproape toată ţara! V-ați pregătit mănușile și fularele?... Ha, ha, ha! Domnilor, îl învățăm să care și sticle de vin?! Câinele care nu latră și nu păzește pe nimeni! Aduce stăpânu...