Antena Căutare

Friptură cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 23 decembrie 2021

În ediția din 23 decembrie 2021 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului, a preparat o delicioasă rețetă de ”Friptura cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun”.

Pentru un plus de gust și arome deosebite, carnea se  împănează cu usturoi, slănină și cimbru Galerie
Friptură de porc pentru masa de Crăciun, cu mai multe garnituri din legume, preparată de Vlăduț la Super Neatza, 23 decembrie 2021 | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și căutăm inspirație pentru preparate culinare cu care să-i surprindem pe cei dragi, Văduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă idei interesante de rețete din toate categoriile. În ediția din 23 decembrie 2021, el a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de friptura cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun. ”Astăzi o să prepar o friptură minunată, o friptură pentru masa de Crăciun. Este vorba de friptura cu o mie de gusturi pentru că are mai multe garnituri, mai multe legume. Am ales o bucată de carne mai slabă pe care o voi condimenta cu sare și piper. Apoi o împănez cu puțină slănină afumată și usturoi, iar înainte să o bag la cuptor o voi așeza pe un pat de ceapă”, a declarat Vlăduț.

Urmăriți mai jos liata de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de rețetă bogată în ingrediente ce se combină într-o armonie de gusturi și culori.

Friptură cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun - Ingrediente

  • 1 buc. mușchi file
  • sare și piper
  • cimbru
  • ulei
  • 1 buc. slănină
  • 4-5 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • 4-5 gulii
  • varză de Bruxelles
  • cartofi micuți
  • sare grunjoasă, neiodată
  • sfeclă roșie
  • cremă de brânză
  • unt

Friptură cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun - Mod de preparare

Rețeta lui Vlăduț este compusă din friptura propriu-zisă, o garnitură de cartofi cu sfeclă la cuptor, o garnitură de morcovi poșați și o altă garnitură din coșulețe de gulii umplute cu varză de Bruxelles.

Cum se prepară friptura împănată

Pentru a prepara friptura, carnea se curăță de tendoane, se asezonează cu sare și piper, apoi se sigilează pe toate părțile în tigaia încinsă cu puțin ulei. După acest proces, se crestează carnea din loc în loc și se împănează în crestături cu rondele de usturoi și cu bucăți de slănină.

Citește și: Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021

Într-o tavă de cuptor se așază ceapa feliată, se adaugă grăsimea din tigaie și peste aceasta se așază carnea împănată. Se mai asezonează cu sare, piper, boia de ardei și cimbru, apoi se acoperă cu folie de aluminiu și se dă friptura de porc la cuptor, la 175 de grade Celsius, pentru o oră și 30 de minute. În ultimele 20 de minute se înlătură folia de aluminiu, lăsând carnea să se rumenească frumos.

Cum se prepară garniturile pentru friptura de Crăciun

Cartofii se spală bine pe coajă și așa umeziți se trec prin sare și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. în aceeași tavă cu ei se așază și sfecla roșie. Se dau la cuptor la 200 de grade până când se pătrund foarte bine.

Morcovii se poșază în apă cu sare, apoi se trag la tigaie în unt.

Citește și: Rețetă pentru masa de Crăciun: Coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor

Guliile se curăță și se scobesc în interior, dându-le formă de coșulețe. Apoi se fierb în apă cu sare, doar până se pătrund ușor. Se mai dau la cuptor cu un cub de unt în interior, atât cât să pătrundă ușor untul în ele. Apoi se adaugă în interiorul lor câte o linguriță de cremă de brânză. Tot în interiorul lor se vor răsfăța și versele de Bruxelles, după ce se poșază și se trag la tigaie cu unt.

Pentru mai multe detalii despre rețeta de friptură cu o mie de gusturi pentru masa de Crăciun accesați și materialul video de mai sus.

Super Neatza, 21 decembrie 2021. Rețeta lui Cătălin Rizea: Salată de boeuf cu pui... (P) Oliveris de la Agriro Fresh, prospețime în farfurie. Salatele sunt gata preparate, spălate și perfecte pentru Sărbăt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x