Antena Căutare

GENIAL! Copii, părinți, bunici, frați și surori: Unirea Principatelor Române, pusă în scenă cu figurine Lego, la ”Neatza”

Pe 24 ianuarie 2017, s-au împlinit 158 de ani de la Unirea Principatelor Române înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Cu acest prilej, Cătălin Oprişan, realizatorul rubircii Smiley News a pus în scenă la Neatza versiunea Lego a acestui eveniment!

Pe 24 ianuarie 2017, s-au împlinit 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

După ce ”omul informat” al matinalului a prezentat istoria Americii, pe intelesul tuturor, acum a venit rândul poveștii autohtone.

Ce știm? Stim că Unirea Mică a pus bazele României de astăzi. Așa se explică succint și pe înțelesul tuturor în primele ore de istorie, la școală. Ce știu românii despre Mica Unire? Știu de 24 ianuarie, astăzi, zi liberă prin lege, știu, poate, de anul înfăptuirii, 1859. Și mai știu de Cuza...

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 sau ''Unirea Mică'' este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Cu acest prilej, Cătălin Oprişan, realizatorul rubircii Smiley News a pus în scenă, la ”Neatza”, versiunea Lego a acestui eveniment! Pentru copii, părinți, bunici, frați și surori...

Smiley News: Imagini de la prima olimpiadă de iarnă din 1924... Pe vremea când Dani simțea primii fiori ai dragostei: ”Dansam cu una, dar o iubeam pe alta. Când se stingea lumina și câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x