Antena Căutare

Cum mâncăm sănătos de post și ce alimente trebuie să evităm. Mencinicopschi: "Nu faceți exces de fructe. Beți 30 ml de apă pentru fiecare kilogram al corpului"

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi a venit la Neatza cu Răzvan și Dani și a explicat cum să mâncăm sănătos de post.

”Postul religios are rațiunea lui din punct de vedere al nutriției. Ca să ții post corect nu trebuie să păcătuiești și să nu faci rău aproapelui. Dacă vrei să ții post alimentar religios prepară-ți mâncarea cu alimente de post autentice după rețete monahale. Poți mânca o ciorbă de legume. Postul e inteligent făcut, are dezlegări la pește. Peștele are o proteină de foarte bună calitate și vină să reechilibreze deficitul de proteină din restul timpului.

În post trebuie să te hidratezi cu apă. Nu trebuie să mănânci ca să te îmbuibi. Nici excesul de fructe nu este indicat”, a explicat profesorul Menci.

30 ml de apă pentru fiecare kilogram al corpului

În post, hidratarea este esențială, astfel că este indicat să măriți consumul de apă. Potrivit lui Mencinicopschi, fiecare ar trebui să consume câte 30 ml pentru fiecare kilogram al corpului.

Peste 10 mii de copii vor susține echipa Națională de fotbal la meciul cu Suedia. Nana Falemi: „E un moment în care vom ... 1 din 10 români suferă de depresie, cea mai "mincinoasă" dintre boli. Care sunt simptomele pe care nu trebuie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x