Importanța alimentației la adulți și copii pentru o imunitate bună toamna

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, prezintă informații utile despre cum să avem o imunitate bună pentru a ne feri de boli și răceli pe tot parcursul toamnei.

Importanța alimentației la adulți și copii pentru o imunitate bună toamna

Chiar dacă toamna a început de ceva vreme, niciodată nu este târziu să acordăm cea mai mare atenție în ceea ce privește imunitatea organismului în sezonul rece.

Ne naștem cu un sistem imunitar fără prea multă experiență, însă încet, încet, copilul și mai apoi, adultul își consolidează imunitatea luptând cu o serie de microbi și virusuri.

Ce putem face pentru a avea o imunitate bună toamna?

Indiferent câte tratamente suntem dispuși să facem pentru a ne crește imunitatea organismului, un rol esențial îl are alimentația corectă și, mai ales, un stil de viață sănătos.

Doctor Eva Cristescu, medic de familie și Conferențiar Doctor Mihai Craiu, medic pediatru, ne oferă câteva lămuriri în ceea ce privește importanța alimentației la adulți și copii pentru o imunitate bună toamna.

Imunitate bună ar trebui să avem tot anul, iar aceasta este favorizată de o alimentație sănătoasă, echilibrată, dar și de evitarea stresului, a oboselii și a altor factori care ne influențează sănătatea.

În ceea ce privește imunitatea copiilor, trebuie știut că aceasta se formează încă din faza de făt, în funcție de aregimul alimentar adoptat de mama gravidă, iar apoi se continuă și în perioada de alăptație.

Citește și: Importanța vitaminelor și suplimentelor alimentare și modul în care se administrează

Așadar, cel mai important rol în creșterea imunității atât la adulți cât și la copii îl are alimentația echilibrată.

Alimentație echilibrată înseamnă o combinație sănătoasă a proteinelor și nutrienților din carnea animală, cu cele din vegetale.

Nu se recomandă excluderea niciunei categorii alimentare menționate mai sus!

Chiar dacă există o serie de suplimente naturale, sau de tratamente pentru creșterea imunității organismului, trebuie ținut cont de sfatul medicilor care le recomandă, de fapt, doar persoanelor suferinde de anumite afecțiuni.

Celelalte persoane, adulți sau copii trebuie să-și îmbunătățească imunitatea organismului prin alimentație echilibrată și stilul de viață sănătos.

Pentru mai multe detalii despre importanța alimentației la adulți și copii pentru o imunitate bună toamna, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu răzvan și Dani:

Ultimele știri