Printre numeroasele rețete preparate de chef Nicolai Tand în ediția din 25 ianuarie 2022 a emisiunii Supr Neatza s-a numărat și rețeta de paste cremoase cu sos de legume și parmezan, pe care o putem prepara și noi acasă, pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Chiar dacă nu sunt cu carne, consistența sosului de roșii cu vinete trase la tigaie, cu măsline și capere a dat o notă specială pastelor și o cremozitate perfectă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o rețetă savuroasă de paste, cu care să-i răsfățați pe cei dragi la masa de prânz sau cină.
Paste cremoase cu sos de legume și parmezan - Ingrediente
- 400 gr paste
- apă + sare + ulei
- 3 vinete
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- 100 gr măsline negre
- 50 gr capere în oțet
- 5-6 bucăți de roșii uscate
- ulei de floarea soarelui
- unt
- sare și piper
- puțină brânză sărată
- parmezan
- 400 ml smântână de gătit