Prognoza meteo 27 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Un cod galben de viscol și ninsori a fost anunțat de meteorologi pentru sudul țării, iar acesta e valabil până astăzi la ora 23:00.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Codul galben este valabil în București și în alte 8 județe din țară. Pe șosele s-a depus deja un stras consistent de zăpadă, iar drumarii au ieșit deja în teren cu utilajele de dezăpezire și au împrăștiat material anti-derapant.

Specialiștii ANM au anunțat că se depune strat de zăpadă neuniformă, de 8-12 centimetrii, iar vântul va sufla slab și moderat trecător, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală 30-40 km/h.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2021 pe regiuni

Astăzi vremea va fi rece, cu minime de până la -3 și -5 grade în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, în timp ce în restul țării ne oprim la temperaturi de -1 - -3 grade Celsius. La munte, minimele înregistrate vor fi și mai scăzute, între -8 și -10 grade, iar pe creste se așteaptă -12 și -14 grade.

În Maramureș vom avea astăzi o zi cu vreme închisă, iar temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei astfel că maximele nu vor depăși între 1 și 2 grade Celsius. Pentru Crișana, meteorologii anunță cer noros și o maximă de 2 grade.

Bănățenii vor avea cer acoperit, vânt slab și temperaturi ce vor atinge valori maxime între 1 și 3 grade Celsius.

În Oltenia, cerul va fi mai mult noros, însă precipitații se vor semnala doar prin partea de sud-est. Mercurul din termometre va urca astăzi până la maxime de 4-5 grade Celsius. În centrul țării, în Transilvania, vrema va fi variată, cu ninsori slabe în est, cer noros în centru, în sud, în vest, dar și cu soare trecător în partea de nord. Maximele anunțate astăzi se vor încadra între -4 și 3 grade Celsius.

Meteorologii anunță ninsori în cea mai mare parte a Moldovei, excepție făcând nordul regiunii. Temperaturile maxime de astăzi nu vor depăși 1 grad Celsius. Până la ora 23, Dobrogea se află sub cod galben de ninsori și viscol. Vântul va sufla la rafală cu viteze de până la 55 km/h. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 0 și 3 grade Celsius.

Ninsori vom avea astăzi și în Muntenia. În estul regiunii, vântul va avea intensificări, spulberând zăpada. Temperaturile de astăzi se vor încadra între 0 și 3 grade Celsius, fiind apropiate de normalul perioadei.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2021 în București

Capitala se află sub cod galben de ninsori până la ora 23. Maxima zilei nu va depăși astăzi 2 grade Celsius. Mâine se vor întregistra 4 grade Celsius și sunt așteptate ninsori slabe. Vineri se anunță vreme variată, cu precipitații slabe, dar și momente când se va arăta soarele.

Ultimele știri