Antena Căutare

Răzvan Simion, despre cum a devenit cunoscut cântecul „Treceți batalioane române Carpații". Distinto a interpretat melodia - VIDEO

Răzvan Simion a explicat, joi, de ziua Unirii Principatelor Române, cum a fost popularizat cântecul „Treceți batalioane române Carpații".

Răzvan Simion a explicat, joi, de ziua Unirii Principatelor Române, cum a fost popularizat cântecul „Treceți batalioane române Carpații".

„«Treceți batalioane române Carpații» Este un cântec din Primul Război Mondial, pe care l-au popularizat cei din corul din Finteuș, de undeva din Maramureș, care cântă în formula actuală această melodie de aproximativ 100 de ani. Apoi, Adrian Păunescu a mai adăugat niște versuri”, a spus Răzvan Simion.

Formația Distinto a venit în platoul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române, și a cântat „Treceți batalioane române Carpații".

Distinto reprezintă primul proiect pop-opera din România și unul dintre puținele de acest fel din lume.

Trupa Distinto a fost înființată în anul 2005, fiind alcătuită din Octavian Dobrotă (tenor), Marius Olteanu (tenor) și Mihai Radu (bas).

Urmăriți mai jos formația Distinto interpretând cântecul „Treceți batalioane române Carpații".

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x