Somajul tehnic. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi în această perioadă

Anca Vătășoiu, avocat, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani ce variante au, în această perioadă, cei care au rămas fără slujbă sau cu contractele suspendate.

COVID-19 este, poate, cea mai grea provocare din ultimii ani, căreia trebuie să-i facem față atât din punct de vedere uman, cât și în ceea ce privește aspectele economice. Decretarea stării de urgență și ordonanțele militare menite să țină sub control răspândirea noului tip de coronavirus, vizează, evident, și foarte multe companii și instituții, care sunt nevoite să-și închidă sau să-și suspende activitatea în această perioada.

Cum să te pregătești pentru o situație de criză financiară personală

Cei aflați în șomaj tehnic se pot angaja în altă parte?

Ce variante au, în această periodă, cei care au rămas fără slujbă sau cu contracte suspendate.

"În măsura în care un alt job se concretizează în contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, se va pierde indemnizația de șomaj, acestea sunt prevederile Ordonanței de Urgență 30. În măsura în care noul job va însemna un contract part-time, se va putea păstra și indemnizația de șomaj. Și după ce va fi ridicată suspendarea, salariatul va puea continua și contractul cu normă întreagă care a fost suspendat inițial", a explicat avocatul Anca Vătășoiu.

Conform Ministerului Muncii, sunt peste un milion de oameni care au intrat în șomaj tehnic sau care și-au pierdut locul de muncă.

SONDAJ: Un sfert dintre angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă sau au fost trimişi în şomaj tehnic pe fondul crizei coronavirusului

Pentru mai multe informații, urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani!

Ultimele știri