Antena Căutare

A mâncat mere zi de zi timp de o săptămână, iar rezultatele l-au uimit. Ce s-a întâmplat după ce a dat curs experimentului

Un medic a vrut să se convingă singur dacă zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe” este adevărată, așa că a mâncat mere timp de 7 zile la rând. Iată ce a descoperit!

Galerie
A mâncat mere zi de zi timp de o săptămână, iar rezultatele l-au uimit. | Shutterstock.com

Un medic care a vrut să testeze pe pielea lui vechea zicală „un măr pe zi ţine doctorul departe” a reușit să facă acest lucru timp de 7 zile, timp în care și-a monitorizat schimbările din organism.

Specialistul a vrut să se convingă singur de beneficiile pe care le au merele și a dezvăluit totul în mediul online.

Citește și: Doi tineri au cumpărat o cutie misterioasă cu 15 euro, dar nu se așteptau la ce au găsit înăuntru. Au rămas muți de uimire

Iată la ce concluzii a ajuns medicul!

Articolul continuă după reclamă

Ce s-a întâmplat după ce a mâncat mere zi de zi timp de o săptămână

Potrivit International Fresh Produce Association, merele se află pe locul 3 în topul celor mai populare fructe din Statele Unite, iar acest lucru nu este deloc de mirare.

Medicii au recomandat dintotdeauna pacienților să consume cel puțin un măr pe zi, acest fruct având beneficii nenumărate pentru organismul uman.

„Merele pot juca un rol semnificativ într-o dietă bine echilibrată”, susține Carly Sedlacek, MFN, RDN, LD, dietetician înregistrat la Cleveland Clinic Center for Human Nutrition.

Conținutul lor impresionant de fibre le face să fie atât de gustoase, dar și sănătoase în același timp: „Merele sunt o sursă mare de fibre, conținând aproximativ trei grame într-un măr mediu”, explică Sedlacek.

Consumul de mere este esențial, mai ales că o mare parte din populație nu reușește să asimileze un aport zilnic necesar de fibre. De obicei, oamenii consumă doar aproximativ jumătate din cantitatea pe care ar trebui s-o facă de fapt, ținând cont că aportul total recomandat de fibre dietetice este de la 25 până la 30 de grame pe zi.

„Dacă doriți să creșteți aportul de fibre, să ajungeți la un măr ar putea fi un început excelent - și exact asta am făcut în fiecare zi timp de o săptămână. Îmi plac fructele, așa că obținerea unor sarcini ca aceasta îmi stârnește întotdeauna entuziasmul și curiozitatea pentru ceea ce voi descoperi. Conform reputației lor, merele chiar ajută la ținerea medicului departe (deși recomandăm cu toții controalele regulate de sănătate cu medicii tăi de familie)” a transmis medicul care a făcut experimentul, potrivit thehealthy.com.

Citește și: Ce este creatura bizară cu consistență vâscoasă care a invadat plajele. Cercetătorii o privesc nedumeriți: „Nu am mai văzut”

„Consumul de mere în fiecare zi nu m-a ajutat doar să-mi ating obiectivele de fibre, ci de fapt m-a ajutat să le depășesc. Dar haideți să fim realiști: merele singure nu vor face treabă. Amestecarea altor alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele și cerealele integrale este importantă pentru a atinge aceste ținte” a mai adăugat aceasta.

Iată ce schimbări a observat

  • Merele ținut-o sătulă mai mult timp

„Am descoperit că merele m-au ținut sătul pentru perioade mai lungi, deoarece acestea sunt bogate în apă și fibre, reprezentând o gustare sățioasă”, explică Amber Sommer, RD, LD, dietetician înregistrat la Cleveland Clinic.

  • Este posibil ca merele să-i fi protejat sănătatea bucală

„Merele sunt adesea prezentate drept „periuța de dinți a naturii” și, deși cu siguranță nu vă pot înlocui rutina obișnuită de periaj și ață dentară, consumul unui măr ar putea să vă ofere un pic suplimentar igienei bucale” a explicat aceasta. Cercetătorii din Spania au descoperit că simplul act de a mușca și de a mesteca poate ajuta la reducerea nivelului de bacterii din gură.

  • Este posibil ca merele să-i fi redus riscul de boli de inimă

Consumul de mere poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea colesterolului total, colesterolului LDL „rău”, a tensiunii arteriale, dar și a inflamației, în timp ce crește colesterolul „bun” HDL și îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge.

Citește și: Ce a urmat după ce doi turiști străini au dat peste un urs care părea blocat într-un parapet, pe Transfăgărășan: „Să îl ajutăm?”

Care sunt cele mai eficiente suplimente pentru sănătatea oaselor. Medicii confirmă beneficiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei Luni, 14.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x