Roșiile sunt extrem de des cumpărate de români mai ales în această perioadă în care temperaturile din termometre depășesc cu mult așteptările noastre.
Fiind un aliment care, de cele mai multe ori, se consumă rece, roșia este deseori asortată în salate cu ceapă, castraveți, dar și alte legume de sezon.
Citește și: Leguma care te ajută să scapi de gheața în exces din congelator. Cum se procedează pas cu pas
Pentru că temperaturile din această perioadă sunt extrem de ridicate există șansa ca roșiile să se strice mult mai repede decât ne așteptăm chiar dacă noi considerăm că le depozităm corect.
Totuși, experții ne vin în ajutor și ne explică ce trebuie să facem pentru a ne bucura de roșii proaspete cât mai mult timp!
Iată ce truc simplu și ușor te ajută să păstrezi roșiile proaspete!
Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp
Specialiștii susțin faptul că este extrem de important ca atunci când cumpărăm roșii să le alegem întotdeauna pe cele mai tari pentru ca mai apoi să te poți bucura de ele cât mai mult timp.
„Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, menționează Katie Rose Seward, fermier și proprietarul Head Over Fields din Charlotte, Vermont, citată de adevărul.ro, care punctează că, indiferent de locul de achiziție, acestea nu ar trebui să fie mult prea moi.
„Când faci cumpărături la magazin, este important să ții cont de faptul că aceste roșii sunt recoltate pentru transport”, mai adaugă Seward, explicând că aceste își pot începe procesul de coacere încă din tranzit.
Un alt aspect important în alegerea roșiilor potrivite este culoarea. Ține cont să alegi întotdeauna roșiile care au o culoare uniformă pentru a evita ca aceasta să se strice extrem de repede după achiziție.
Totuși, pentru ca roșiile să rămână proaspete cât mai mult timp este obligatoriu să le depozitezi la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui care le poate coace mult mai repede decât îți imaginezi.
Deși multă lume păstrează roșiile în frigider, experții menționează că acest aspect duce de fapt la întărirea lor și la pierderea aromei la care ne așteptăm.
Totodată, este bine să păstrezi roșiile departe de banane și avocado pentru că cele două fructe emană un gaz numit etilenă, care activează o coacere a roșiilor mult mai rapidă decât în mod normal.
În cazul roșiilor deja tăiate, este bine să luați în calcul un recipient ermetic pe care să îl păstrați la frigider. Nu uita să consumi roșiile tăiate în cel mult două zile de la depozitare, pentru că după această perioadă acestea nu vor mai fi sigure pentru consum.
Informațiile oferite mai sus pot fi de folos atunci când vrei ca roșiile tale să se coacă mult mai repede dacă le folosești exact invers decât sunt prezentate.
Spre exemplu, atunci când vrei ca roșiile să se coacă rapid, depozitează-le într-un raft la lumina soarelui sau adaugă-le într-un recipient alături de banane sau avocado.