Antena Căutare

Grădiniță plină de mucegai și insecte, închisă de ANPC. Cum arată unitatea în care micuții trebuiau să stea

Deși ANPC a decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea problemelor, oficialii își doresc să închidă definitiv unitatea. Iată ce alte probleme au fost identificate!

Grădinița plină de mucegai și insecte, închisă de ANPC | Facebook Sebastian Hotca

Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 2 au verificat gradinița administrată de SC Clubul Prâslea cel Vornic SRL din Sectorul 2 din București, iar problemele identificate la fața locului au dus la închiderea imediată a unității de învățământ.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) nu au stat pe gânduri și au decis închiderea temporară a grădiniţei după ce au fost găsite săli de clasă murdare, pereţi cu mucegai şi igrasie, geamuri sparte, insecte vii în blocul alimentar, aparate pentru joacă neigienizate, paturi rupte și cu lenjerie murdară, scrie News.ro.

Citește și: ANPC susține că 34 de tone de alimente congelate din magazine sunt neconforme. Peste 27 de tone de produse au fost deja retrase

Iată imaginile care i-a îngrozit până și pe oficiali!

Articolul continuă după reclamă

Cum arată grădinița plină de mucegai și insecte, închisă de ANPC

Pe lângă faptul că grădinița a fost închisă temporar, comisarii ANPC au decis și aplicarea unor amenzi în valoare de 25 000 de lei, dar și oprirea definitivă de la utilizare a 11 kilograme de materii prime și preparate culinare. În plus, nici medicamentele deținute nu erau conforme.

Deși ANPC a decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea problemelor, oficialii își doresc să închidă definitiv unitatea.

„Astfel de situaţii sunt revoltătoare, iar operatorii economici care prestează astfel de servicii sunt de-a dreptul iresponsabili. Niciun părinte nu trebuie să trateze superficial alegerea unei locaţii în care îşi lasă copiii spre educare, peste zi, ci să le verifice cu foarte mare atenţie, pentru a se asigura că, în aceste locuri, nu le este pusă în pericol sănătatea sau chiar viaţa, micuţilor”, a transmis preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca pe pagina de Facebook.

Iată imaginile de la fața locului!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Două dintre cele patru shaormerii cunoscute din Capitală care au fost închise de ANPC și-au reluat deja activitatea. Cum e posibil

Așadar, potrivit imaginilor de mai sus, echipele de control au identificat la fața locului condiții igienico-sanitare improprii în spațiul exterior al clădirii. De la bănci rupte, apă pluvială deversată în locul de joacă, paviment depreciat, tencuială căzută, priză de împământare neprotejată, aparate de joacă neigienizate și depreciate și până la existența unui copac netoaletat care e sprijină pe fațada clădirii care are posibilitatea de a se prăbuși oricând.

Mai mult decât atât, comisarii ANPC au identificat și condiții igienico-sanitare improprii în trei spații extrem de importante precum: săli de curs, zona de luat masa și în dormitor. Zonele de acces, de asemenea, au gresia spartă, marginile tăioase, iar mocheta și balustradele sunt rupte.

Pereții sunt plini de mucegai, igrasie, iar toaletele erau neigienizate, prezentând acumulări semnificative de mizerie, rugină și depuneri de calcar.

Scaunele și ușile de acces în săli sunt murdare și rupte, iar birourile sunt deteriorate, din acestea ieșind șuruburi care prezintă un pericol pentru cei mici. Paturile, de asemenea, sunt rupte, iar saltelele sunt murdare.

Geamurile nu au plase de insecte, iar acestea își fac de cap în toate sălile, inclusiv în zona de bucătărie a unității. Au fost identificate inclusiv insecte vii, iar aragazele erau murdare și depreciate.

Comisarii ANPC au mai găsit materii prime şi preparate fără date de identificare şi caracterizare, din care să reiasă conformitatea acestora şi din care să rezulte data limită de consum, ustensile de bucătărie neprofesionale, lipsa autorizării ISU şi a registrelor de igienizare, dezinsecţie, deratizare şi mentenanţă a echipamentelor utilizate, scrie News.ro.

Mai mult decât atât, toate neregulile constatate i-au determinat pe oficiali să solicite și prezența unei echipe de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Citește și: Noi localuri din Aeroportul Internațional Henri Coandă București au fost închise! Inspectorii ANPC au găsit nereguli importante

Nouă afacere de succes în România. Cu cât se închiriază un metru pătrat pe apă și ce este acest business inedit... Vaccinul gripal este disponibil în farmacii. Cine poate beneficia de gratuitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x