Antena Căutare

(P) Dinți lipsa sau inestetici? Află cele mai bune soluții

De cele mai multe ori, un simplu zâmbet poate face mai mult decât o mie de cuvinte. E o expresie pe care o cunoaștem cu toții, dar cât de bine o înțelegem?

Dinți lipsa sau inestetici? Află cele mai bune soluții
Dinți lipsa sau inestetici? Află cele mai bune soluții | clinica LLL Dental.

În ziua de azi, zâmbetul înseamnă mai mult decât ne puteam imagina în trecut.

O dantură frumoasă și completă contribuie la procesul de masticație, dar și la menținerea echilibrului psihic. Lipsa dinților de pe arcadă și dinții inestetici ne răpesc șansa de a zâmbi cu încredere. Din acest punct, mai sunt doar câțiva pași către disconfort, anxietate și izolare socială.

Din fericire, există planuri de tratament personalizate, metode prin care orice pacient își poate recăpăta încrederea în propria persoană. Vezi care sunt cele mai bune soluții, citind acest articol până la final.

Implanturile dentare

Articolul continuă după reclamă

Tratamentul cu implant dentar se află în topul recomandărilor pentru înlocuirea dinților lipsă, fie că ne referim la pacienții care au pierdut unul, mai mulți sau chiar toți dinții de pe arcadă.

Implantul este un mic șurub care se inserează în os (maxilar sau mandibulă), cu rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Ulterior, se atașează o coroană dentară care va reda forma, funcționalitatea și estetica dintelui.

Cum implanturile dentare sunt de mai multe tipuri, doar medicul îți poate recomanda soluția ideală pentru cazul tău, având în vedere volumul osos, arcada dentară, istoricul medical etc.

Avantajele implanturilor dentare

Pentru că vorbim despre cea mai eficientă soluție de înlocuire a dinților lipsă, implantul dentar este însoțit de o serie de avantaje, cele mai importante fiind:

  • Durabilitate pe termen lung;
  • Rată de succes ridicată;
  • Protejarea dinților vecini;
  • Îmbunătățirea masticației;
  • Îmbunătățirea dicției;
  • Creșterea stimei de sine.

Fațetele dentare

Dacă cei care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți sunt nevoiți să apeleze la implanturile dentare, persoanele care se confruntă doar cu mici defecte de formă, volum și culoare, pot opta pentru fațete dentare la clinica LLL Dental.

Fațetele sunt niște foițe fine, realizate din ceramică sau zirconiu, care se aplică doar pe partea din față a dinților. Pe lângă faptul că sunt folosite pentru a schimba total estetica danturii, acestea au o rezistență care poate fi comparată cu smalțul natural.

Printre principalele avantaje, menționăm:

  • Durată de viață ce depășește 10 ani;
  • Posibilitatea de a restaura unul, mai mulți sau toți dinții;
  • Posibilitatea de a corecta micile defecte fără aparat dentar;
  • Compatibilitate cu țesuturile moi;
  • Nu sensibilizează dinții.

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt recomandate atunci când dinții au fost tratați pe canal, când sunt deteriorați, slăbiți sau sensibili, dar și atunci când pacientul are nevoie de un implant dentar.

Nu se pot pune fațete pe implantul dentar. Coroanele sunt rezistente la uzură și colorații, iar materialele din care sunt realizate sunt prietenoase cu țesuturile moi. Pentru că există mai multe tipuri de coroane dentare, doar medicul îți poate recomanda cea mai bună opțiune.

Cele mai importante avantaje oferite de aceste lucrări dentare sunt:

  • Durată de viață îndelungată;
  • Procedură destul de simplă și rapidă;
  • Posibilitatea de a restaura unul sau mai mulți dinți de pe arcadă;
  • Oferă protecție dinților slăbiți, sensibili sau devitalizați.

Albirea dentară

Albirea dentară este o procedură cosmetică, recomandată doar persoanelor care au un smalț puternic. Scopul final este de a obține o culoare plăcută și de a zâmbi cu încredere.

Deși există posibilitatea de a face albire în cabinet ori acasă, cu ajutorul benzilor sau gutierelor din comerț, se recomandă ca această procedură să se realizeze doar sub îndrumarea medicului specialist.

Pentru că albirea nu are efecte pe viață, mulți pacienți fac greșeala de a exagera cu produsele din comerț, cele care permit deschiderea nuanței dinților.

În final, orice pacient trebuie să înțeleagă că există o soluție pentru orice problemă. Trebuie doar sa ajungi la timp la stomatologie.

Alege ce urmează! Observator în duminica alegerilor. Ediție specială cu Alessandra Stoicescu, primele rezultate Exit Pol... A avut loc primul deces din cauza gripei aviare H5N2. Ce transmite Organizația Mondială a Sănătății...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant Marti, 02.07.2024, 16:57
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x