Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

10 lucruri pe care nu le știai despre Renault

Articolul de astăzi este dedicat mărcii franceze Renault. Așadar, iată 10 lucruri pe care nu le știai despre Renault.

Renault, mașină franceză care a cucerit piața automobilelor datorită design-ului revoluționar, datorită motoarelor puternice folosite în competițiile sportive, dar și a progreselor tehnologice legate de siguranța pasagerilor, dar și a pietonilor.

Articolul de astăzi este dedicat mărcii franceze Renault. Așadar, iată 10 lucruri pe care nu le știai despre Renault.

1. Compania Renault a fost fondată în anul 1899 de către frații Louis, Marcel și Fernand Renault, însă corporația producea autovehicule încă din anul 1898.

2. Renault a creat primul Sedan din lume, în anul 1899.

3. Primul autoturism Renault, Voiturette 1 CV, a fost vândut unui prieten de-al tatălui celor 3 frați Renault. Motivul pentru care s-a decis să cumpere mașina se datorează modului în care acesta se comportă pe drum.

4. În timpul Primului Război Mondial, Renault a început să producă muniție, avioane de război, vehicule militare, dar și ambulanțe.

5. Louis Renault a fost premiat de aliați pentru echipamentul militar pe care l-a produs.

6. În 1985, Renault, a lansat prima mașină monovolum din Europa

7. Renault a reușit să intre cu succes pe piața automobilelor din Statele Unite ale Americii, în anul 1910.

8. Renault a făcut o alianță cu Nash Rembler Motors, care ulterior a devenit AMC. Aceasta s-a încheiat în 1987 când Renault a vândut marca AMC celor de la Crysler și din 1989, produsele Renult nu au mai fost importate în SUA.

9. Motoarele dCi de 1.9 de litri folosite pe modelul Renault Kangoo sunt fabricate la uzina Dacia din Mioveni.

10. Renault este primul producător care a introdus centurile de siguranță cu limitator de efort, centurile de siguranță cu pretensionare și airbag-ul adaptiv în producție.

Dacă te numeri printre cei care își doresc să conducă o mașină care a scris istorie de-a lungul timpului, intră pe CarZZ.ro și descoperă cele mai recente oferte cu mașini Renault de vânzare.

Recomandari