Antena Căutare

ATENTIE, soferi! Unii comercianti vand produse contrafacute pentru masini

Apa colorata in loc de antigel si solutie de detergent de vase pe post de lichid pentru parbriz. Sunt noile gaselnite ale producatorilor si comerciantilor dornici de imbogatire peste noapte. Toate se vand in targuri, la tarabe, la preturi incredibil de mici. Numai ca astfel de chilipiruri va distrug masina. O arata testele de laborator.

Negustorii de la tarabe baga mana in foc pentru produsele lor. Desi nu pot oferi garantii pentru ceea ce vand, pun la bataie cuvantul lor de comercianti. Mai mult, unii sustin ca vand doar produse de firma. Cinci lei pentru un bidon de lichid de parbriz sau 15 lei pentru un litru de antigel sunt preturi care atrag foarte multi soferi amatori de chilipiruri. Numai ca la astfel de preturi si calitatea este pe masura. Ce e in sticla nu e nici pe departe ceea ce scrie pe etichetele frumos colorate. O demonstreaza un simplu test de laborator. La putin sub 0 grade, lichidul care n-ar trebui sa aiba nicio problema pana la -35 de grade Celsius, incepe sa inghete.

"Am gasit destul de multe neconformitati, la aproape 54% din operatorii controlati. E vorba de produse care aveau clar specificat o temperatura limita. Din expertiza noastra in mod cert nu rezisa pana la acea temperatura", a declarat presedintele ANPC, Bogdan Cristian Nica.

Toate acestea pot crea pagube serioase masinilor.

"Daca iti ingheata antigelul se sparge blocul motor, se strica pompa de apa, distributia sare chiuloasa, tot motorul", spune un tehnician auto.

Asa ca, va recomanda specialistii, cel mai bine ar fi sa va cumparati antigelul doar din magazine autorizate.

"Soferii trebuie sa vina la un service autorizat sa verificam in primul rand antigelul. Un antigel echilibrat ar trebui sa reziste la 35, 40 de grade minus", adauga specialistul. Si trebuie sa fie ales in functie de marca masinii. Pentru fiecare masina producatorii au specificatii clare, iar pentru a usura viata soferilor le indica acestora exact culoarea pe care trebuie sa o aiba lichidul antiinghet.

VIDEO! Vezi cum urca un Mercedes CK63 RS pana la... 333 km/h!... Pirelli investeste masiv in Slatina. Ce planuri are Victor Ponta pentru taxa de prima inmatriculare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x