Antena Căutare

Bumblebee vine la Frankfurt: Noul Chevrolet Camaro ataca "batranul continent"

Nu, nu ne ataca Autobotii. Optimus Prime si echipa sa au demonstrat in Transformers ca au ajuns pe Pamant pentru a proteja planeta de Decepticoni si de liderul lor, Megatron. Dupa confruntare, Bumblebee, Autobotul cu forma de Chevrolet Camaro, nu s-a mai intors pe planeta sa si a ramas sa se distreze, cu acceleratia la podea, pe autostrazi si sosele virajate. Iar la cea de-a 65-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt, ce va avea loc in aceasta toamna, se va prezenta cu o noua silueta, mai aerodinamica, mai joasa si cu un V8 aristocrat, de 6.2 litri si 432 CP, sub capota.

Conform descrierii celebre facute jurnalistilor in vara anului 1966, modelul Camaro original era un „mic animal feroce care se hraneste cu mustangi”, cu un motor de 3.9 litri, cu sase cilindri in linie. De atunci si pana in prezent, cinci generatii din ce in ce mai performante ale modelului Camaro au incantat fanii auto din lumea intreaga. Iar acum, la Frankfurt, cea mai recenta editie a emblematicului autovehicul american a trecut prin cea mai semnificativa reproiectare de la lansarea conceptului celei de-a cincea generatii, in 2006.

Noul Camaro prezinta caracteristici aerodinamice imbunatatite, de inalta performanta, care asigura o racire mai eficienta si mai multa stabilitate la viteze mari. Partea frontala prezinta o grila inferioara mai lata si o grila superioara mai ingusta, in timp ce priza de aer integrata in capota contribuie la reducerea temperaturii si a coeficientului aerodinamic. In partea din spate, capacul portbagajului, lampile orizontale si un difuzor de aer completeaza acest design nou. Atat varianta coupe, cat si cea decapotabila sunt echipate cu un spoiler cu antena radio integrata.

Puterea este furnizata de un motor V8 de 6.2 l cu eficienta dovedita, care functioneaza impreuna cu o transmisie manuala sau automata cu 6 trepte de viteza. Modelul cu transmisie automata include functia de management activ al carburantului si sistemul de sincronizare variabila a supapelor (VVT). Versiunea cu transmisie manuala dezvolta o putere de 432 CP / 5.900 rpm si genereaza un cuplu de 569 Nm / 4.600 rpm. Astfel, coupe-ul sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde (transmisie manuala), iar modelul decapotabil, in 5,4 secunde.

Accesul in interiorul noului Camaro se realizeaza foarte simplu si confortabil, datorita functiei standard de acces fara cheie. Iar pentru varianta cu transmisie automata, clientii pot opta pentru functia de pornire de la distanta a motorului. Pentru locurile din fata ale variantei coupe pot fi selectate scaunele sport tip bucket Recaro cu tapiterie din piele si reglare electrica.

Printre alte detalii interioare se numara un nou afisaj color, ce proiecteaza date pe parbriz, si noul sistem infotainment Chevrolet MyLink, amplasat pe consola centrala. Sistemul este echipat cu un ecran tactil color de 7” si are un meniu clar, cu afisaj sub forma de pictograme. Sistemul Chevrolet MyLink ofera utilizatorilor posibilitatea de a deschide agende telefonice, liste de redare personale si galerii foto stocate in smartphone-uri compatibile. Conectivitatea este asigurata prin portul USB, Bluetooth si mufa Aux-in. Pe langa recunoasterea vocala, sistemul ofera o functie de sinteza vocala a textului, care permite utilizatorului sa asculte mesajele text de pe smartphone. Camera video pentru marsarier face parte din dotarea standard a autovehiculului.

In plus, clientii pot alege sa achizitioneze un sistem de navigatie integrat, cu harti rutiere pentru toate tarile din Europa. La fel ca in cazul tuturor versiunilor Chevrolet MyLink anterioare, proprietarii vor putea actualiza noul sistem cu aplicatii dedicate imediat ce acestea vor fi disponibile.

Noul Camaro va ajunge la reprezentantele Chevrolet selectate din Europa spre finalul acestui an. In Romania, noul Camaro coupe va costa de la 41.157 €, iar versiunea decapotabila, de la 46.157 €.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x