Antena Căutare

Concluzie RAR: Una din cinci masini, o "bomba" pe roti

Desi fiecare sofer ar trebui sa fie constient ca de starea vehicului sau depinde atat viata sa, cat si cea a altor participanti la trafic, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Dimpotriva, statisticile sunt ingrijoratoare! Concret, in ultimele trei luni, specialistii RAR au controlat 22.500 de vehicule si au constatat ca 20.4% dintre acestea, adica o masina din cinci, sunt neconforme, find echivalente cu adevarate "bombe" pe patru roti.

Astfel, aproximativ 60% din cele aproape 22.500 de vehicule verificate de Registrul Auto Roman (RAR) in ultimele trei luni au fost declarate neconforme, pentru ca au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente.

Dintre autoturismele declarate neconforme, aproape 50% au picat testul securitatii rutiere, avand defectiuni precum proasta functionare a farurilor si semnalizarii, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor din fata si spate sau defectiuni ale sistemului de franare.

Si, mai grav, 20,4% din autovehiculele neconforme au fost considerate de inspectorii RAR ca prezentand pericol iminent de accident, pentru ca aveau sistemele de franare ineficace, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare.

Totodata, din totalul vehiculelor oprite in trafic, in aproape 20% din cazuri s-a constatat depasirea normelor maxime admise de poluare, aproape 2,4% au avut probleme legate de identificare, iar 6% aveau nereguli din punct de vedere al Inspectiei Tehnice Periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsa de acte).

Telefonul mobil la volan, un pericol: Reduce puterea de concentrare cu o treime!... Imagini de senzatie! Super drift urban in San Francisco!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x