Antena Căutare

Cea mai buna metodă pentru dezaburirea parbrizului. La ce truc apeleaza inclusiv inginerii NASA

Pentru șoferi, una dintre cele mai neplăcute părți ale iernii este munca pe care trebuie să o depună atunci când zăpada s-a așternut toată noaptea peste mașina lor. Pe lângă răzuirea zăpezii sau a gheții, trebuie să aștepte câteva minute pentru a se încălzi vehiculul și asta pentru că parbrizul este înghețat.

Cea mai buna metodă pentru dezaburirea parbrizului. La ce truc apeleaza inclusiv inginerii NASA

Munca în plus s-a sfârșit! Un fost inginer NASA a împărtășit tuturor tehnica științifică de dezaburire a parbrizului.

Cum să vă dezaburați parbrizul ușor și repede?

Sfatul prețios vine de la Mark Rober, fost inginer NASA, care a realizat pe Youtube un videoclip în care povestește metoda în patru pași pentru dezaburirea parbrizului într-un timp foarte scurt.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În videoclip, Rober folosește metode științifice pentru a testa o varietate de tehnici, înainte de a o prezenta pe cea care funcționează cel mai bine pentru dezaburirea parbrizului și a geamurilor mașinii.

Iată cum îți poți dezaburi prabrizul

  • Porniți încălzitorul mașinii la maxim
  • Aerul fierbinte poate reține mai multă umiditate.
  • Porniți aerul condiționat al mașinii. Potrivit lui Rober, acest lucru scoate umezeala din aer pe măsură ce aerul trece peste bobinele reci ale AC.
  • Asigurați-vă că circulația aerului în interior este oprită. „Aerul de iarnă este rece și știm că nu are multă umezeală”, explică Rober. „Așadar, dacă îl aduceți în mașină și îl încălziți, are multă capacitate de absorbție.”
  • Crăpați cât mai multe ferestre - chiar și pentru câteva secunde - pentru a permite schimbul aerului umed al mașinii cu aerul rece și uscat din exterior.

Citește și: Atenție, șoferi! Cum încălzești rapid mașina, în zilele reci! Trucul ce te salvează imediat

Metode de a dezgheța parbrizul mașinii iarna

Cea mai bună soluție să dezgheți parbrizul rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o altă metodă ușoară.

Ce trebuie să faci pentru a evita înghețarea parbrizului

În zilele geroase, după ce te întorci de la drum lung cu mașina, înainte de a opri motorul, lasă aerul condiționat să meargă 2, 3 minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe parbriz și pe geamuri.

Cum poți dezgheța parbrizul cu alcool sanitar

De exemplu, poți utiliza alcool sanitar. Tot ce trebuie să faci este să toarni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum.

În două, trei minute gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină. În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.

Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x