Antena Căutare

Dubitele vor polua mai putin

Europa a stabilit noi tinte privind eficienta combustibilului la dubite, pentru a determina scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera, informeaza Reuters.



Astfel, se dorea initial reducerea emisiilor cu 14%, adica circa 175 de grame pe kilometru, pana in 2017. Producatorii auto nu s-au opus acestei masuri, intrucat noua tehnologie le permite sa indeplineasca aceste conditii, insa compromisul a fost de 147 de grame.

Comisia Europeana a propus o tinta mai mare pentru 2020, de 135 de grame pe kilometru, insa acest lucru pare sa fie greu de realizat.

"Competitivitatea UE nu va fi mai puternica daca noi slabim politica mediului. Consumatorii si companiile vor avea de castigat de pe urma masinilor care folosesc mai putin combustibil", a declarat ambasadorul Suediei, Jan Olsson.

Ministrul german al mediului a declarat ca valoarea de 147 de grame este un compromis bun la care s-a ajuns. "Este fezabil, este o provocare din punct de vedere tehnologic, dar ne mentine pe prima pozitie", a declarat Norber.

Foto: arpem.com

Cele mai frumoase fete din lume: Calendarul Pirelli 2011, oficial si in Romania... Hyundai i40: primele fotografii cu noul break sud-coreean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x