Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Echipamente și accesorii de care ai nevoie într-un service auto mobil

Serviciile unui atelier auto mobil sunt din ce în ce mai solicitate în condițiile infrastructurii precare din țara noastră. Marii operatori de transport au înființat astfel de departamente pentru a repune în mișcare, chiar la fața locului, automobilele, camioanele sau autocarele cu probleme.

Serviciile unui atelier auto mobil sunt din ce în ce mai solicitate în condițiile infrastructurii precare din țara noastră. Marii operatori de transport au înființat astfel de departamente pentru a repune în mișcare, chiar la fața locului, automobilele, camioanele sau autocarele cu probleme. Se câștigă astfel resurse prețioase de timp și bani prin evitarea transportării mașinii pe platformă, până la cel mai apropiat service.

Un service auto mobil este și o idee foarte bună de afacere pe cont propriu. Cu o investiție în echipamentele și accesoriile necesare pentru intervenții de bază, poți pătrunde într-o piață a serviciilor cu flux continuu de comenzi, în special online. Dotarea service-urilor auto se face în conformitate cu normele impuse de Registrul Auto Român, care autorizează activitățile de reparații, întreținere și reglare a vehiculelor.

Scule de mecanică generală

Dacă într-un depozit poți amenaja bancuri de lucru, prese, macarale și platforme, pentru un service auto mobil trebuie să-ți organizezi o trusă de scule de mecanică generală cu cât mai multe elemente. Uneltele de bază sunt cheile fixe și tubulare de toate dimensiunile, clicheți, chei dinamometrice, șurubelnițe, ciocane, presă de rulmenți și un set de clești. Un pistol pneumatic poate fi conectat la mai multe feluri de scule, oferind randament sporit în timp scurt, așadar ia în calcul și achiziția unui compresor pentru acționarea acestuia.

Echipamente pentru montarea și demontarea anvelopelor

Montarea și demontarea anvelopelor sunt printre cele mai solicitate operațiuni în stradă. Cricurile mobile de diferite dimensiuni, pistolul de înșurubat și deșurubat prezoane și compresorul sunt elemente de bază. În cazul înlocuirii anvelopelor, este nevoie de servicii de echilibrat toți, pentru care poți găsi și truse mobile. Cleștele de echilibrat este de mare ajutor în aceste condiții.

Cutii de scule profesionale

Amenajarea unui atelier auto într-un vehicul pregătit de intervenție înseamnă valorificarea eficientă a întregului spațiu disponibil pentru depozitarea sculelor și a echipamentelor necesare. În plus, pentru fiecare solicitare în parte ai nevoie doar de anumite instrumente, așadar trebuie să știi permanent locul în care le vei găsi.

Pentru o organizare eficientă a sculelor, cea mai bună soluție este reprezentată de depozitarea acestora în cutii speciale. O cutie de scule bine compartimentată te ajută să câștigi spațiu în mașină și timp în executarea lucrării, pentru că ai totul la îndemână.

Există atât truse de scule profesionale complete, cât și cutii speciale în care poți depozita echipamentele pe care le folosești cel mai des la intervenții.

Echipamente pentru reglajul direcției

Problemele de direcție pot fi ameliorate și la fața locului, nu doar în ateliere auto. Este important ca o mașină cu probleme la direcție să-și continue drumul în siguranță, fără a provoca probleme mai mari la sistem și fără riscuri de accidentare.

Pentru a asigura o intervenție eficientă la fața locului, există elemente mobile ale standului de direcție, care îți permit preluarea unei astfel de solicitări. Totuși, intervenția în cazul unui vehicul cu probleme la direcție trebuie efectuată doar pentru asigurarea deplasării în siguranță până la primul atelier cu întreaga tehnologie disponibilă.

Scule de tinichigerie

Diversitatea produselor dintr-o trusă de tinichigiu a făcut ca astfel de reparații să fie posibile și pe teren, nu doar în ateliere dedicate. Compresorul, cilindrul pneumatic, pistolul de sablat, ciocanele și nicovalele de mai multe dimensiuni pot fi transportate pentru o lucrare prestată în parcare sau la domiciliul clientului. Trusele cu astfel de scule sunt organizate compact, nu ocupă mult loc și păstrează instrumentele în condiții de siguranță.

Amenajarea unui service auto mobil se face în interiorul mașinii cu care te vei deplasa pentru preluarea comenzii. Orice furgonetă poate fi echipată cu rafturi și accesorii adiacente, care să te ajute să transporți un întreg atelier de reparații pe roți. O utilitară bine organizată constituie cel mai bun ajutor în asigurarea serviciilor de calitate ca mecanic auto de teren.

Recomandari