Frigul le dă mari bătăi de cap şoferilor! Ce trebuie să facă pentru a asigura pornirea uşoară a maşinii pe ger

 

Şoferii privesc mereu îngroziţi către maşinile îngheţate. Gerul înseamnă baterie "moartă", nervi, întârziat la serviciu etc. Astfel, specialiştii recomandă câteva trucuri pentru atunci când temperaturile scad sub minus 15 grade

Recomandări pentru pornirea motoarelor pe timp de iarnă:

- asiguraţi-vă că toţi consumatorii electrici sunt opriţi: radio, degivrare, aeroterma, lumini
- puneţi contactul şi aşteptaţi stingerea martorului “bujii incandescente” din bord. Dacă temperatura este extrem de redusă, repetaţi punerea contactului pentru încălzirea suficientă a aerului din motor.
- după pornire, aşteptaţi două minute înainte de a pleca de pe loc pentru a se încălzi uleiul de motor, lichidul de răcire, uleiul din cutia de viteze
- faceţi plinul, deoarece o cantitate mai mare de carburant în rezervor se răceşte mai lent. În plus, dacă menţineţi rezervorul plin nu rămâne loc pentru aer care poate condensa - picăturile de apă se scurg în motorina, îi deteriorează calitatea şi pot îngheţa apoi în filtrul de carburant.

Motorizările diesel pornesc mai greu iarna, de aceea este foarte important să alimentăm cu o motorină aditivată şi să avem bujii bune.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe