Antena Căutare

Icona Volcano - Un cocteil Ferrari-Lexus-Alfa de 2 mil. euro care face 100 km/h in 2.9 sec.

Salonul Auto de la Shanghai este, in general, o rampa de lansare a noilor modele, dezvoltate atat in regiune, cat si pe alte meridiane, ce sunt destinate pietei din China si Asia. Mai exista insa si exceptii. Dupa teasere peste teasere, Icona a prezentat la Shanghai Volcano, un supercar exclusivist care combina un motor termic cu tehnologia hybrida si sprinteaza pana la 100 km/h in 2.9 secunde, contra unui pret prohibitiv de circa 2 milioane de euro.

Volcano va fi produs, probabil, intr-un singur exemplar. Dar acest aspect conteaza mai putin. Importante sunt performantele si design-ul care, desi este un cocteil, iti taie putin respiratia si iti provoaca cateva furnicaturi in talpa dreapta. Desenata de carosierul Cecomp (cofondator Icona si partener in dezvoltarea unor modele de referinta precum BMW Z4 Zagato si Ferrari 575M SuperAmerica), Volcano iti aminteste la partea frontala de un Ferrari California, din profil, cu un Lexus LFA, un Corvette (Stingray - anii 1970) si de un Alfa 8C Competizione, iar din spate parca te-ai uita la "Back to the Future". Si "cocteilul" e si mai complex.

Platforma tehnica a supercar-ului de 4,45 metri lungime, 1,94 metri latime si 1.595 kg este creata de fostul director tehnic din F1 al Scuderiei Ferrari, Claudio Lombardi. Prima varianta, botezata H-Turismo V12, prezinta o configuratie hybrida, cu propulsie (tractiune spate), combinand un agregat V12 de 790 CP, cu un motor electric de 160 CP si cu o cutie de viteze automata. Astfel asezonat, Volcano "bate" 100 km/h in 3 secunde, ajunge la 200 km/h in 9.2 secunde si atinge o viteza de top de 349 km/h.

A doua varianta, mai potenta, H-Competizione are sub capota un propulsor V6 Bi-Turbo de 550 CP si doua motoare electrice de 160 CP fiecare. Unul antreneaza puntea fata, al doilea, pe cea spate transformand Volcano intr-o sportiva "4x4". Desi cu mai putini cai (870 vs. 950 CP), Volcano H-Competizione sprinteaza 0-100 km/h in 2.9 sec. si ajunge la 200 km/h in 8.9 sec. (viteza de top ramane aceeasi).

Foto: wcf.com

Parada nationala a masinilor de epoca a avut loc in 16 orase ale tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x