Antena Căutare

S-a decis ce se întâmplă cu mașinile pe benzină și diesel! Va avea impact extrem de negativ asupra locurilor de muncă din industria auto

Parlamentul european a votat o lege care prevede reducerea medie a emisiilor auto cu 40% până în 2030. Votul este criticat de industria auto care spune că ținta este agresivă și va duce la concedieri masive în domeniu, , legea propunându-și să accelereze adoptarea mașinilor electrice.

Parlamentul european a votat o lege care prevede reducerea medie a emisiilor auto cu 40% până în 2030. Votul este criticat de industria auto care spune că ținta este agresivă și va duce la concedieri masive în domeniu, legea propunându-și să accelereze adoptarea mașinilor electrice.

Oamenii nu pot fi forțați să cumpere mașini electrice, mai ales cât timp nu există destule stații de încărcare, spune ACEA - Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Supărarea companiilor vine mai ales de la obligația că mașinile electrice și hibride să reprezinte 35% din vânzările totale de autoturisme în 2030 și 20% în 2025, imens față de nici 2% în prezent.

Erik Jonnaert, secretar general ACEA, spune că votul de miercuri va avea impact extrem de negativ asupra locurilor de muncă din industria auto, în special la furnizorii de componente, fiindcă mașinile electrice pot fi produse, per total, cu mai puțini oameni decât cele convenționale fiindcă au mai puține piese, relatează hotnews.ro

”Industria ar putea fi forțată la o transformare dramatică în timp scurt”, mai spune Jonnaert care adaugă că nu este clar nici măcar dacă există cadrul legal potrivit pentru o schimbare atât de rapidă. El se referă la faptul că există insuficiente stații de încărcare și că variază extrem de mult de la o țară la alta cuantumul subvențiilor.

”Consumatorii nu pot fi forțați să cumpere mașini electrice fără infrastructură necesară de încărcare și fără subvenții”, spune Erik Jonnaert. ”Putem doar să sperăm că guvernele naționale vor veni cu o doză de realism când vor adopta poziția comună asupra emisiilor de CO2, săptămâna viitoare”.

TAXA pe kilometru pentru șoferii care circulă pe autostradă! Ce au anunțat oficialii... Salonul Auto Paris 2018. Preț bilete și infomații utile iubitorilor de mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x