Antena Căutare

"Meciul" Volkswagen - Toyota se amana

Volkswagen ramane si pentru acest an in urma produ­catorului japonez Toyota, lide­rul mondial in materie de vanzari auto. Grupul german a atins un record in 2010, peste 7 milioane de autovehicule vandute, un prag istoric pentru companie, in timp ce japonezii au estimat un volum de peste 8 milioane.

Desi nu anuntase public acest obiec­tiv pentru 2010, piata auto a privit cu interes operatiunea de urmarire a celor de la Toyota, demarata de Volks­wagen Group.

Construc­torul german anuntase ca-si propune sa devina numarul 1 mondial abia in 2018, o tinta realista pentru care face eforturi intense si vizibile. Asa se face ca 2010 s-a incheiat cu un volum-record, 7,14 milioane de vehicule livrate clientilor de pe intreg globul, recorduri mai mici fiind inregis­trate de aproape toate marcile din componenta grupului.

Cu un an inainte, vanzarile fusesera de numai 6,29 milioane de unitati, fiind vorba des­pre o crestere de 13,5%, o veritabila perfor­manta intr-o perioada de criza. Cel mai mare avant l-a cunoscut segmentul vehiculelor comerciale, insa si sectorul autoturismelor a crescut suficient, cu 11,3%. Luna decembrie a fost un tur de forta pentru dealerii VW, care au reusit sa impinga vanzarile cu 22,8% fata de luna similara din 2009, probabil pentru a fi siguri de depasirea pragului de 7 milioane de unitati.

Astfel, cele 545.400 de vehicule vandute in cea de-a douasprezecea luna, au fost mai mari cu circa 100.000 de unitati, adica cea mai mare parte din cele 140.000 peste 7 milioane.

Rezultatul obtinut de VW Group are fara indoiala legatura cu numirea lui Christian Klinger in pozitia de sef al van­zarilor grupului, membru al board-ului companiei de la 1 ianuarie 2010, dupa ce fusese in pozitia similara la brandul VW, timp de doi ani. Klinger este austriac si provine din cadrul Porsche Holding, unde a facut parte din consiliul de administratie timp de 4 ani.

Tot articolul, in Financiarul

FOTO! Fiat Freemont, primul model realizat in colaborare cu Chrysler... Revolutie la Ferrari: FF trece la 4x4!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x