Antena Căutare

Noul Opel Antara: Facelift discret

La patru ani de la lansare, Opel-ul Antara se innoieste. Daca la exterior, "noul" model se lauda doar cu un design usor restilizat, altfel stau lucrurile sub "carapace". Gama de motoare a fost schimbata radical. Diesel-ul 2.2 CDTI este disponibil in doua variante de putere, iar "benzinarul" de 2.4 litri a castigat 30 de cai putere.

Initial, noul SUV Opel ar fi trebuit sa fie lansat pe 2 decembrie, la Salonul Auto de la Bologna. Din motive numai de el stiute insa, constructorul din Rüsselsheim s-a grabit si a dat publicitatii pe propriul site aproape toate detaliile masinii.

Pentru a alinia si Antara la noul "limbaj" arhitectural promovat, in ordine, de Insignia, Astra si Meriva, designerii constructorului german i-au grefat SUV-ului un calandru impozant, cu o sigla proeminenta. Parasocurile au fost si ele usor redesenate, iar proiectoarele de ceata au primit rame cromate. Mai mult, pentru a conferi masinii un look mai robust si usor agresiv, blocurile optice spate au fost si ele modificate.

La interior, aspectul sportiv si elegant al SUV-ului este dat de noua consola centrala, prevazuta cu compartimente de depozitare suplimentare, materialele noi si paleta larga de culori. Iar grafica optimizata a panoului de instrumente si iluminarea interioara eficienta subliniaza ambianta atragatoare.

Motoare mai performante

Vechiul Antara putea fi cumparat intr-o singura versiune diesel, de 2.0 litri si 150 CP. In cazul noului model insa, s-a introdus unitatea 2.2 CDTI, in doua versiuni de putere: 163 CP si 184 CP.

Varianta de 163 CP este disponibila atat pentru versiunea cu tractiune sau cu tractiune integrala, cat si cu transmisia manuala sau automata cu sase trepte.

Motorul de 184 CP ofera, de asemenea, posibilitatea alegerii intre transmisia manuala si cea automata si este oferit impreuna cu tractiunea integrala ca dotare standard.

Gama de motoare pe benzina dispune, de asemenea, de mai multa putere. Versiunea de 2.4 litri, cu patru cilindri, are o putere de 125 kW/170 CP sau cu 30 CP mai multa putere. decat vechiul "benzinar". La fel ca la variantele diesel, acest propulsor este disponibil cu tractiune frontala sau integrala si este combinat cu transmisia manuala sau automata cu sase trepte de viteza.

Toate motoarele respecta norma de poluare Euro 5!

FOTO! Vezi cum arata noul RAV4 EV, electrica produsa de Toyota si Tesla... Veteranul compact Audi RS3 isi arata coltii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x