Antena Căutare

Porsche 918 Spyder: Venin german la Detroit

Anul trecut, Porsche 918 Spyder aprindea mintile tuturor celor care inca nu au scapat de nostalgia lui Carrera GT. Intre timp, magnatii au uns rotitele care trebuie, asa ca supercarul este deja o certitudine, indiferent de cat le va lua germanilor pana vor incepe productia. Totusi, in cazul in care credeai ca asta este cea mai tare lovitura pe care o poate aplica Porche direct in plexul industriei auto, ar fi cazul sa te mai gandesti. Porsche 918 Spyder a luat pastilele gresite, sau poate chiar cele mai potrivite, asa ca circuitele de viteza nu au decat sa-l astepte.

Dupa patru ani in care nu a mai adus nimic nou pe continentul american, Porsche l-a prezentat la Salonul Auto de la Detroit pe teribilul 918 RSR, cel care preia revolutionara motorizare a lui 911 GT3 R Hybrid, pentru a da ecologiei o fata cu adevarat fioroasa.

Astfel, sub capota bolidului au fost indesati 767 CP, obtinuti prin adaugarea la motorul V8 de 3,4 litri a doua unitati electrice, de cate 102 cai-putere. Puterea de care au nevoie motoarele electrice este obtinuta in timpul franarilor si stocata intr-un acumulator care a inlocuit scaunul pasagerului.

Pentru ca virajele pe care le va lua 918 RSR sa fie demne de renumele marcii, masina va beneficia de sistemul Torque Vectoring, care distribuie, in mod optim, momentul motor intre punti, sporind agilitatea.

Pe capota masinii, a aparut o priza de aer, ce completeaza kit-ul exterior care ar da frisoane oricarui tuner. Acelasi lucru se poate spune si despre eleronul de dimensiuni epice, precum si despre jantele de 19 ichi.

Asadar, Porsche a inceput noul an in forta. Asta inseamna ca 911-le tau a mai imbatranit cu putin. Ne pare rau.

Sursa: Top Gear

Detroit, 2011: Noul Audi A6, varianta sedan a lui A7... Nissan GT-R EGOIST - supersportul cu 20 de culori interioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x