Antena Căutare

(P) Probleme auto pentru care e obligatoriu să mergi la un service autorizat sau un dealer auto

Deții o mașină, și, ca orice proprietar, vrei să o menții fiabilă. Atunci când are nevoie de reparații, există situații în care te poți descurca singur sau cu ajutorul unui mecanic local.

Descoperă care sunt problemele pentru care trebuie neapărat să mergi la un service auto

Dar nu toate reparațiilor pot fi realizate atât de simplu. Unele probleme necesită intervenția unui service autorizat sau dealer auto. Este important să știi când să apelezi la profesioniști pentru a evita complicațiile și costurile ulterioare. Descoperă câteva astfel de situații critice.

Când este obligatoriu să mergi la un service autorizat?

Un service autorizat este un atelier care deține o autorizație de funcționare emisă de autoritățile competente. Deține personal specializat și este dotat modern, astfel încât să repare orice tip de problemă auto. Fie că alegi un service autorizat sau un dealer auto ce deține propriul service, precum dealer Hyundai Bucuresti, ai certitudinea că mașina ta va ieși din atelier ca nouă. De ce să apelezi la serviciile acestora? Pentru că te poți confrunta cu probleme ce nu pot fi reparate la atelierul de la colț. Printre acestea, se numără:

  • repararea airbagurilor - airbagurile sunt sisteme de siguranță vitală și, în cazul unei defecțiuni, trebuie să fie reparate de specialiști autorizați;
  • sistemele electrice - știm cu toții că mașinile apărute pe piață în ultimii ani sunt tot mai tehnologizate. Ei bine, sistemele electrice sunt complexe și necesită o diagnoză și reparare precise, pe care doar un service autorizate le poate oferi;
  • defecțiuni majore - deși sunt foarte moderne, mașinile se confruntă cu defecțiuni la motor și cutii de viteze, în special la cele automate. În astfel de situații, un service sau un dealer te asigură că reparația este făcută corect și orice piesă înlocuită este modificată și în soft-ul mașinii;
  • operațiuni complexe - înlocuirea distribuției, ambreiajului, frânelor și chiar reparații structurale necesită intervenții profesionale și echipamente sofisticate pentru a diagnostica și repara anumite probleme.
Articolul continuă după reclamă

Ce se întâmplă dacă nu mergi la un service autorizat?

De cele mai multe ori, alegem un atelier auto fără autorizație pentru a ne repara mașinile datorită prețurilor mai scăzute. Însă riscăm să pierdem garanția (dacă mașina se află încă în garanție), să se monteze pe mașină piese aftermarket de calitate inferioară sau intervenția mecanicului să conducă la alte probleme majore și mult mai costisitoare.

Deși există probleme auto pe care le poți rezolva singur sau cu ajutorul unui prieten mecanic, chiar în curtea casei, există numeroase situații în care este obligatoriu să mergi la un dealer sau un service auto autorizat. Probleme la frânare, direcție, motor, transmisie și cele electrice majore, toate acestea necesită atenția specialiștilor. Nu risca siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Atunci când este necesar, lasă-ți mașina pe mâinile experților.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x