Antena Căutare

RECORD: A luat benzina de... 45 de bani!

Soferii din Alba Iulia au protestat in ultimele doua zile impotriva deciziei vanzatorilor de carburanti de a majora pretul benzinei si al motorinei. Pe 17, 18 si 19 ianuarie protestul soferilor continua si in Bucuresti.

Peste 150 de conducatori auto au plecat din parcarea din fata Catedralei Incoronorarii intr-un tur al benzinariilor din oras. Reuniti in parcarea din fata Catedralei Incoronorarii, soferii din Alba Iulia au facut un tur al benzinariilor din oras pe ruta Cetate - Ampoi 3 - Gara.

Soferii au plecat in coloana spre benzinariile din oras, unde au platit cu monezi contravaloarea combustibilului achizitionat.

"Protestam impotriva preturilor exagerate. E mult prea scumpa benzina. Anul trecut alimentam de 150 de lei plinul, iar acum de 250 de lei. Am platit 1 leu cu monezi de 10 bani. Am tot adunat maruntisul primit rest la magazin", a spus Vasile Bota, un sofer de 45 de ani.

Cea mai mica suma platita de un sofer din Alba Iulia in prima benzinarie boicotata este 45 de bani.

"Am alimentat de 45 de bani in semn de protest pentru pretul mare al benzinei si motorinei. Am venit cu o punga de maruntis. Ii adun de mult timp", a spus Paul Musca, de 21 de ani, student.

"Am mers la toate benzinariile si alimentam de cat mai putini bani. Fiecare a venit cu maruntis. Eu am alimentat de 50 de bani si am platit cu monezi de un ban si 5 bani. Speram sa blocam activitatea pentru cat mai mult timp", a spus un alt sofer, Raul Muresan.

In prima benzinarie boicotata, Florin Marius a alimentat de cea mai mare suma: "Eu am alimentat de 7 lei, dar din greseala. La casa a durat vreo 5 minute pana a numarat banii pentru ca toti au fost marunti. Sper ca actiunea noastra sa aiba efect".

In actiunea lor, soferii protestatari au fost insotiti de doua echipaje de politie, care au prevenit producerea unor eventuale incidente.

Sursa: Jurnalul National

Proiect: Nu ai masina echipata cu pneuri de iarna, ramai fara talon... Drive Test: Ford C-Max, un altfel de MPV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x