Antena Căutare

Rezultat istoric: Dacia Sandero, mai tare ca Mercedes la siguranta

EuroNCAP, organismul european independent ce se ocupa cu testarea masinilor in ceea ce priveste siguranta in caz de accident, a acordat 4 stele noului Sandero, in timp ce LCV-ul Mercedes Citan n-a obtinut decat 3 stele de siguranta. Rezultatul este o premiera si un pas mare pentru constructorul roman, ale carui modele low-cost n-au reusit pana in prezent sa treaca de pragul psihologic de 3 stele, fie ca a fost vorba despre Logan, SUV-ul Duster sau monovolumul Lodgy. Iar comparatia putin trasa de par cu Citan, in fapt un Renault Kangoo deghizat, survine in contextul in care niciun Mercedes testat din 1997 si pana acum n-a scazut sub 4 stele.

Sandero-ul de 4 stele arata ca o masina low-cost poate sa nu fie doar un sinonim pentru ieftin. Si asta cu un efort destul de redus. Practic, Sandero II nu e bazat pe un concept complet nou, ci pe o evolutie a platformei lui Logan I. Anumite elemente au fost regandite si reproiectate, iar, cel mai important, modelul dispune de ESP si airbag-uri laterale standard.

Specialistii EuroNCAP au apreciat ca Sandero II s-a comportat bine la impactul frontal cu un obstacol deformabil, chiar daca montantul "A" s-a curbat, asa cum se observa si in poze, oferind o protectie buna la nivelul picioarelor soferului si ale pasagerului din dreapta. La "Pole test" sau impatul lateral cu un stalp, rezultatele au fost acceptabile, airbag-urile facandu-si treaba. Iar la busitura din spate, Sandero a pierdut puncte, scaunele si tetierele neconferind o protectie stralucita zonei cervicale. Nota finala pentru protectia adultilor, de 80%, e insa foarte buna.

Cele mai slabe rezultate au fost luate la capitolele "Protectia pietonilor" (57%) si "Echipamente de siguranta" (55%), dar aceste note pot fi apreciate drept normale pentru o masina low-cost.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x