Antena Căutare

SUV-ul Cayenne diesel incepe sa vorbeasca limba Porsche: 386 CP si 850 Nm!

SUV-ul Cayenne a fost primul Porsche din istorie ce a primit sub capota un motor diesel, "miscarea" fiind privita drept o blasfemie de pasionatii marcii obisnuiti cu turele inalte si performantele motoarelor aspirate, turbo si bi-turbo. Timpul a trecut insa si diesel-ul de 3.0 litri si 245 CP si-a facut treaba pe timp de criza, rotunjind atat buzunarele companiei. cat si pe cele ale proprietarilor, prin prisma consumului redus de carburant. Dar pentru unii dezamagirea celor 245 CP inhamati sa traga peste doua tone a ramas. Prin urmare, constructorul german s-a decis sa scoata Cayenne S diesel, un SUV despre care sa nu se mai poata spune ca nu e Porsche.

Sub capota lui Cayenne S diesel se afla un agregat V8 twin-turbo, de 4.2 litri, ce dezvolta 386 CP si un cuplu impresionant de 850 Nm. Prin urmare, daca Cayenne-ul diesel "obisnuit" sprinta pana la 100 km/h in 7.6 secunde si avea o viteza de top de numai 220 km/h, Cayenne S diesel se lauda cu 5.7 secunde pana la suta si cu 252 km/h, in contextul unui consum mediu mixt de 8.3 litri/100 km.

Mai mult, Porsche afirma ca acesta este singurul SUV V8 diesel din lume dotat cu sistem "Start/Stop", ce "taie" motorul cand se sta la semafor, de exemplu, pentru a economisi carburant si a reduce emisiile de noxe, si ca, datorita rezervorului de 100 de litri, Cayenne S diesel are o autonomie de peste 1199 km.

Cel mai puternic Cayenne diesel este asteptat in showroom-uri la inceputul anului viitor, cu un pret estimat pentru Germania de 77.648 de euro, inclusiv TVA de 19%.

TopGear testeaza noul Porsche Cayenne GTS... ATENTIE, scuteristi! Din 2013, conducatorii de mopede prinsi fara permis vor "primi" dosare penale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x